please wait, site is loading

Blog

Tarta cu Cartofi si Porumb

Posted on: 25/05/2015 by Narcis Virgiliu | No Comments

Tarta cu Cartofi si Porumb

 
Tarta cu cartofi si porumb
 
Ingrediente aluat:
Faina alba de patiserie, deci “000” 350 gr
Apa calda 125 ml
Ulei de rapita (sau de floarea soarelui) 120 ml
Sare 1/2 lingurita
Praf de copt 10 gr

Mod de preparare aluat:
1) Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate: faina, praful de copt si sarea
2) Se formeaza un gol in centru ridicandu-se faina pe margine si se toarna restul ingredientelor in mijloc.
3) Amestecati bine cu o lingura de lemn sau cu o spatula de silicon.
4) Scoateti aluatul pe blat si framantati-l 5 minute +/-
5) Lasati-l 30 minute la odihnit
* Rezultatul este un aluat catifelat si usor de manevrat nefiind lipicios.
 
Ingrediente compozitie:
Cartofi 500gr
Porumb fiert boabe 450 gr
Ceapa verde 1 legatura = 4 fire
Ceapa uscata 3 bucati medii
Marar 1 legatura
Turmeric 1/3 lingurita * MARE atentie la turmeric as prefera sa-l adaugati treptat si sa gustati evitand astfel sa dati un gust amar compozitiei
Rozmarin 1 lingurita
Nucsoara 1/3 lingurita
Rosii Cherry cateva bucati pentru decor
Sare 1/2 lingurita
 
Mod de preparare compozitie:
1) Se pun la fiert cartofii cu tot cu coaja pentru a-si pastra gustul.
2) Curatati cartofii urmand ca apoi sa-i pasati ca pentru un pireu.
3) Tocati marunt ceapa uscata si apoi caliti-o.
4) Taiati mararul si ceapa verde.
5) Amestecati toate ingredientele intr-un bol mare (pire-ul de cartofi, boabele de porumb, ceapa calita, ceapa verde, mararul, rozmarinul, nucosara si sarea).
 
Mod de preparare general:
1) Intindeti aluatul cu un facalet, astfel incat sa creati o foaie mult mai mare decat diametrul tavii de tarta, aluatul este unul usor elastic si are tendinta sa se retraga dupa ce-l asezati in tava.
2) Pensulati tava de tarta cu putin ulei.
3) Asezati foaia intinsa in tava si modelati-o dupa forma acesteia fara sa-i taiati acum marginile, dand aluatului suficient timp sa se retraga.
4) Asezati compozitia in tava si incercati sa nivelati foarte putin, apoi ornati cu rosiile cherry .
5) Introduceti tarta in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 90 minute +/- in functie de cuptor sau pana in clipa in care marginea tartei are o culoare bruna.
 
*Tarta este delicioasa servita cu o salata de ardei gras 😉
 
Pofta buna!
 
Nu uitati pagina CURCUBEU PE CERUL GURII, a devenit grup public, locul unde putem posta impreuna 😉  https://www.facebook.com/groups/908503835858986/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eight + seven =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>