Pentru ca se apropie weekend-ul si pentru ca este sezonul visinelor am gandit o prajitura foarte buna pentru noi veganii Ca si culoare nu se apropie in nici un fel de prajitura bunicii asta din cauza zaharului brun de floare de nuca de cocos dar ca gust o intrece 😉
Ingrediente:
Faina 500 gr.
Zahar brun de floare de nuca de cocos 130 gr. sursa aici
Dia-Wellness înlocuitor de zahăr 1:4 CALORII 0 3 linguri sursa aici
Praf de copt 1 plic
Coaja de la o lamaie
Esenta de vanilie 25ml
Apa 400ml
Ulei de rapita sau floarea soarelui 150ml
Visine 600 gr
Mod de preparare:
1) Amestecati toate ingredientele uscate (faina, zahar, praf de copt si coaja de lamaie)
2) Incorporati restul ingredientelor si amestecati pana la o omogenizare perfecta.
3) Pensulati tava cu ulei si tapetati-o cu faina
4) Turnati compozitia astfel incat inaltimea sa fie de maxim 2cm
5) Asezati visinele si introduceti tava in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 45-60 min.
6) Scoateti prajitura din cuptor, lasati-o la racit si pudrati-o cu zahar.
Pofta buna!
Delicioasa! Mi-am facut-o si eu zilele trecute si nu m-am putut opri din mancat pana n-am terminat-o. Eu insa am pus zahar brut si am renuntat la coaja de lamaie.
Sa-ti fie de bine Monica, ma bucur mult ca ti-a placut