Pentru ca se apropie weekend-ul si pentru ca este sezonul visinelor am gandit o prajitura foarte buna pentru noi veganii 🙂 Ca si culoare nu se apropie in nici un fel de prajitura bunicii asta din cauza zaharului brun de floare de nuca de cocos dar ca gust o intrece 😉
Ingrediente:
Faina 500 gr.
Zahar brun de floare de nuca de cocos 130 gr. sursa aici
Dia-Wellness înlocuitor de zahăr 1:4 CALORII 0 3 linguri sursa aici
Praf de copt 1 plic
Coaja de la o lamaie
Esenta de vanilie 25ml
Apa 400ml
Ulei de rapita sau floarea soarelui 150ml
Visine 600 gr
Mod de preparare:
1) Amestecati toate ingredientele uscate (faina, zahar, praf de copt si coaja de lamaie)
2) Incorporati restul ingredientelor si amestecati pana la o omogenizare perfecta.
3) Pensulati tava cu ulei si tapetati-o cu faina
4) Turnati compozitia astfel incat inaltimea sa fie de maxim 2cm
5) Asezati visinele si introduceti tava in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 45-60 min.
6) Scoateti prajitura din cuptor, lasati-o la racit si pudrati-o cu zahar.
Pofta buna!
Delicioasa! Mi-am facut-o si eu zilele trecute si nu m-am putut opri din mancat pana n-am terminat-o. Eu insa am pus zahar brut si am renuntat la coaja de lamaie.
Sa-ti fie de bine Monica, ma bucur mult ca ti-a placut 🙂