please wait, site is loading

Blog

Pizza vegetariana cu blat crescut cu maia

Posted on: 02/07/2015 by Narcis Virgiliu | No Comments

Pizza vegetariana cu blat crescut cu maia

 
Buna popor vesel si frumos!
Recomandarea mea pentru acest weekend este pizza vegetariana cu blat crescut cu maia :-)
Mi-au sosit pietrele pentru paine si pizza si am avut un mare chef sa experimentez un aluat crescut cu maia. Nu consider ca am facut ceva deosebit ci chiar foarte simplu pentru ca efectiv am inlocuit cantitatea de apa cu maia si am obtinut un blat exact cum mi-am dorit.
Parerea mea este ca in aceasta reteta cel mai important este aluatul pentru blat, altfel toata lumea stie sa arunce niste legume peste el, deci haideti sa va spun cum am procedat pentru a obtine un blat subtire si totusi pufos.
 
Pizza vegetariana cu blat cu maia
 
Lista ingrediente blat:
Faina 250 gr
Maia de secara proaspat reactivata 250 gr
Ulei de rapita, de masline sau in cel mai rau caz de floarea soarelui 2 linguri
Sare de himalaya 1/2 lingurita
 

Mod de preparare:
1) Intr-un bol mai mare se pun cele 250 gr faina, se adauga sarea, se amesteca, se face o gaura “vulcanica” in centru si apoi se adauga uleiul.
2) In centru se pun cele 250 gr maia, se amesteca cu o lingura sau paleta de silicon si apoi se framanta aproximativ 15 minute pana cand veti obtine un aluat elastic.
3) Se lasa la crescut aproximativ 3-4 ore la o temperatura de peste 25-27 grade.
4) Intindeti o foaie asa cum v-o doriti, alegerea va apartine, personal imi place pizza cu blatul subtire si pufos.
 
*Cantitatile enumerate sunt pentru 3-4 pizza depinde insa de diametrul tavii si de grosimea blatului ales.
 
Lista ingrediente legume
Rosii 3 bucati mari
Masline 400 gr
Ceapa rosie 2 bucati
Ciuperci 400 gr
Ardei gras 2 bucati
Usturoi 1 capatzana
Sos de rosii 150-200ml
Oregano si busuioc uscat si maruntit 20 gr/pizza sau dupa gust
 
Mod de preparare:
1) Intindeti aluatul asa cum vi-l doriti, subtire sau gros
2) Pensulati cateva linguri de sos de rosii pe toata suprafata blatului si presarati o parte din condimentele uscate, respectiv oregano si busuioc (sau dupa preferinte)
3) Asezati rosiile taiate rondele, usturoiul taiat feliute subtiri, ardeiul gras si ceapa taiate tot rondele, maslinele si ciupercile.
4) Presarati si cealalta parte de condimente.
5) Introduceti in cuptorul incins direct pe piatra, in lipsa acesteia intr-o tava la o temeperatura de 180-200 grade pentru 30 minute cu +/- in fct de marimea cuptorului. Va recomand s-o supravegheati dupa primele 15 minute de coacere !
 
Pofta buna!
 
Mai multe retete pe http://narcisvirgiliu.ro/category/retete-vegane/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × five =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>