please wait, site is loading

Blog

Mancare de spanac

Posted on: 23/05/2015 by Narcis Virgiliu | No Comments

Mancare de spanac

 
Buna popor vesel si frumos! Aceasta reteta am descoperit-o intamplator, atunci cand am facut tarta cu spanac, fiind atat de buna am promis ca o voi transpune intr-o reteta individuala si v-o voi prezenta ca atare. La mai putin de-o saptamana dupa ce am terminat cele doua tarte cu spanac am facut aceasta reteta special pentru voi,  pentru a putea s-o faceti cat mai repede, cat inca mai gasiti spanac proaspat la piata. Sper sa va bucurati si papilele voastre gustative sa fie in asentimentul meu.
 
Mancare de spanac
 
Ingrediente:
Spanac 1 snop, aproximativ 2.3 kg
Cartofi 2 bucati mari
Ceapa verde 1 legatura
Usturoi verde 1 legatura
Usturoi uscat 3 catei
Marar 1 legatura
Turmeric 1/3 lingurita
Ulei de masline 50-100ml
Fenicul seminte 1/2 lingurita
Rosii Cherry optional pentru cea de-a doua varianta de reteta 20 bucati (vezi foto)
Sare dupa gust
 
Mancare de spanac
 
Mod de preparare:
1) Spalati spanacul si dati-l intr-un clocot 10 minute.
2) Taiati marunt ceapa, usturoiul, mararul (acestea nu se fierb) si spanacul.
3) Fierbeti cartofii in coaja, urmand sa-i curatati si apoi sa-i blenduiti adaugand apa de la spanacul fiert cei 3 catei de usturoi si turmericul urmarind ca la final sa aveti o consistenta asemanatoare cu cea a unei smantani.
4) Amestecati toate ingredientele apoi turnati cartofii blenduiti.
 
* Optional puteti adauga si rosii cherry ca in imaginea de prezentare.
 
Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 − 1 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>