please wait, site is loading

Blog

Tarta cu spanac

Posted on: 09/05/2015 by Narcis Virgiliu | No Comments

Tarta cu spanac

 
Tarta cu spanac
 
Ingrediente aluat:
Faina alba de patiserie, deci “000” 350 gr
Apa calda 125 ml
Ulei de rapita (sau de floarea soarelui) 120 ml
Sare 1/2 lingurita
Praf de copt 10 gr
 
NV090855
 
Mod de preparare aluat:
1) Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate: faina, praful de copt si sarea
2) Se formeaza un gol in centru ridicandu-se faina pe margine si se toarna restul ingredientelor in mijloc.
3) Amestecati bine cu o lingura de lemn sau cu o spatula de silicon.
4) Scoateti aluatul pe blat si framantati-l 5 minute +/-
5) Lasati-l 30 minute la odihnit
* Rezultatul este un aluat catifelat si usor de manevrat nefiind lipicios.
 
Ingrediente compozitie:
Spanac 1kg
Ceapa 2 legatura = 4 fire
Marar 1 legatura
Usturoi 4-5 catei mari
Cartofi 2 medii
Turmeric 1/3 lingurita * MARE atentie la turmeric as prefera sa-l adaugati treptat si sa gustati evitand astfel sa dati un gust amar compozitiei
Fenicul seminte 1 lingurita
Coriandru 1 lingurita
Sare 1/2 lingurita
 
Mod de preparare compozitie:
1) Se spala spanacul si apoi se opareste.
2) Dupa ce s-a fiert spanacul se lasa la scurs intr-o strecuratoare, foarte indicat este sa-l stoarceti si in maini prin presare, apoi se taie marunt impreuna cu ceapa si mararul.
3) Se pun la fiert cartofii cu tot cu coaja pentru a nu se pierde amidonul.
4) Raciti putin cartofii apoi blenduitii folosind putina zeama de la spanac, consistenta acestui amestec trebuie sa fie ca cea a unei smantani.
*IMPORTANT: din aceasta compozitie pastrati pentru decor aproximativ 100ml si amestecati cu turmeric si doua linguri de ulei.
5) Amestecati toate ingredientele intr-un bol mare.
 
Mod de preparare general:
1) Intindeti aluatul cu un facalet, astfel incat sa creati o foaie mult mai mare decat diametrul tavii de tarta, aluatul este unul usor elastic si are tendinta sa se retraga dupa ce-l asezati in tava.
2) Pensulati tava de tarta cu putin ulei.
3) Asezati foaia intinsa in tava si modelati-o dupa forma acesteia fara sa-i taiati acum marginile, dand aluatului suficient timp sa se retraga.
4) Asezati compozitia in tava si incercati sa nivelati foarte putin.
5) Introduceti tarta in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 90 minute +/- in functie de cuptor sau pana in clipa in care marginea tartei are o culoare bruna.
*IMPORTANT. Cu 15 minute inainte de-a termina coacerea scoateti tava afara si puneti cu o lingurita amestecul cu turmeric. Acesta va lasa impresia unei compozitii facute cu ou si va crea o crusta foarte apetisanta.
 
Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four + two =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>