please wait, site is loading

Blog

Tarta cu pere si merisoare

Posted on: 26/05/2015 by Narcis Virgiliu | No Comments

Tarta cu pere si merisoare

 
Am decalarat sezonul tartelor inca de acum 45 de zile, pentru acest weekend am pregatit o tarta cu pere si merisoare pe un blat din faina integrala de grau macinata la propria moara.
 
Tarta cu pere si merisoare
 
Ingrediente aluat:
Faina intergrala de grau 350 gr
Apa calda 125 ml
Ulei de rapita (sau de floarea soarelui) 110 ml
Esenta vanilie 25ml
Praf de copt 1 plic
Lamaie coaja de la o bucata
Anason stelat 2 bucati
 
Mod de preparare aluat:
1) Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate: faina, coaja de la lamaie si praful de copt
2) Se formeaza un gol in centru ridicandu-se faina pe margine si se toarna restul ingredientelor in mijloc.
3) Amestecati bine cu o lingura de lemn sau cu o spatula de silicon.
4) Scoateti aluatul pe blat si framantati-l 10 minute +/-
5) Lasati-l 30 minute la odihnit
6) Luati-l din nou la framantat aproximativ 5 minute
* Rezultatul este un aluat usor de manevrat nefiind lipicios.
 
Ingrediente compozitie:
Pere 1700 gr.
Unt de nuca de cocos 2 linguri de la ADIO GRASIME *aici sursa
Merisoare 30-50 gr
Zahar de floare de cocos 2 linguri de la ADIO GRASIME *aici sursa
 
Esenta rom Dr. Oetker 25 ml
Scortisoara 1/2 lingurite
 
Mod de preparare compozitie:
1) Topiti doua linguri de unt de nuca de cocos, intr-un vas, personal am folosit un wok, (am ales unutul mai sus mentionat care contine si betacaroten, un deliciu)
2) Cand s-a topit untul adaugati perele curatate si feliate subtire urmand sa adaugati zaharul si scortisoara. Lasatile cu capac timp de 15 minute la foc mic si amestecati din cand in cand cu o paleta de silicon.
3) Dupa cele 15 minute adaugati esenta de rom si opriti focul lasandu-le sa se raceasca.
 
Mod de preparare general:
1) Intindeti aluatul cu un facalet, astfel incat sa creati o foaie mai mare decat diametrul tavii de tarta.
2) Pensulati tava de tarta cu foarte putin ulei.
3) Asezati foaia intinsa in tava si modelati-o dupa forma acesteia fara sa-i taiati acum marginile, dand aluatului timp sa se retraga.
4) Asezati perele bine scurse in tava si din cand in cand presarati si cateva merisoare. Taiati marginile aluatului.
5) Introduceti tarta in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 90 minute +/- in functie de cuptor sau pana in clipa in care tarta are o culoare bruna.
 
Inainte de Coacere.
 
tarta cu pere si merisoare
 
*Serviti tarta impreuna cu o cupa de inghetata si deasupra turnati putin din sosul caramel ramas 😉
 
Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twenty + 17 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>