please wait, site is loading

Blog

Tarta cu ciuperci

Posted on: 11/06/2015 by Narcis Virgiliu | 1 Comment

Tarta cu ciuperci

 
V-am spus de acum ceva timp ca am declarat sezonul tartelor, dulci sau sarate, nu conteaza, tarta sa fie 😉 Astazi avem o tarta minunata cu ciuperci. Am reusit cu mare dificultate sa fac aceasta reteta si asta nu pentru ca ar fi una complicata ci pentru ca am fost la un pas sa mananc compozitia care este pur si simplu delicioasa. Veti vedea si va veti convinge singuri.
 
Tarta cu ciuperci
 
Ingrediente aluat:
Faina integrala 350 gr
Apa calda 125 ml
Ulei de rapita (sau de floarea soarelui) 120 ml
Sare 1/2 lingurita
Praf de copt 10 gr

 
Mod de preparare aluat:
1) Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate: faina, praful de copt si sarea
2) Se formeaza un gol in centru ridicandu-se faina pe margine si se toarna restul ingredientelor in mijloc.
3) Amestecati bine cu o lingura de lemn sau cu o spatula de silicon.
4) Scoateti aluatul pe blat si framantati-l 5 minute +/-
5) Lasati-l 30 minute la odihnit
6) Scoateti-l iar pe blat si framantati-l din nou putin.
* Rezultatul va fi un aluat catifelat si usor de manevrat nefiind lipicios.
 
Ingrediente compozitie:
Ciuperci 1kg
Ceapa verde 1 legatura = 5 fire
Marar 1/2 legatura
Patrunjel 1/2 legatura
Usturoi verde 1 capatana mare
Cartofi 2 medii
Turmeric 1/3 lingurita * MARE atentie la turmeric as prefera sa-l adaugati treptat si sa gustati evitand astfel sa dati un gust amar compozitiei
Fenicul seminte 1 lingurita
Coriandru 1 lingurita
Sare 1/2 lingurita
 
Mod de preparare compozitie:
1) Spalati ciupercile fara saaaaa leeee cu-ra-ta-ti :-) (se stie ca ciupercile isi pierd gustul daca le curatati)
2) Taiati ciupercile in felii subtiri si caliti-le intr-un wok pentru un timp foarte scurt luand in considerare si timpul de coacere, practic menirea acestei operatiuni este sa inmuiati putin ciupercile astfel incat sa le puteti aseza in tava.
3) Se pun la fiert cartofii cu tot cu coaja pentru a nu se pierde amidonul.
4) Raciti putin cartofii apoi blenduitii impreuna cu usturoiul folosind putina apa calda, consistenta acestui amestec trebuie sa fie ca cea a unei smantani.
5) Taiati ceapa verde, mararul si patrunjelul si amestecati-le cu restul ingredientelor (ciupercile si pireul de cartofi) intr-un bol mare.
6) IMPORTANT: pastrati cateva ciuperci calite, eventual cele mai frumoase pentru decor.
 
Mod de preparare general:
1) Intindeti aluatul cu un facalet, astfel incat sa creati o foaie mult mai mare decat diametrul tavii de tarta, aluatul este unul usor elastic si are tendinta sa se retraga dupa ce-l asezati in tava.
2) Pensulati tava de tarta cu putin ulei.
3) Asezati foaia intinsa in tava si modelati-o dupa forma acesteia fara sa-i taiati acum marginile, dand aluatului suficient timp sa se retraga.
4) Asezati compozitia in tava si incercati sa nivelati foarte putin.
5) Introduceti tarta in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 90 minute +/- in functie de cuptor sau pana in clipa in care marginea tartei are o culoare bruna.
*IMPORTANT. Dupa primele 30 minute scoateti tarta afara si asezati ciupercile pentru decor deasupra crustei formate.
 
Pofta buna!
 
Daca doriti si alte retete de tarte gasiti aici http://narcisvirgiliu.ro/?s=tarta

One Response

  1. Nathaniel Dahl — 03/07/2015 at 06:22

    Good day I am so happy I found your blog page, I really found you by accident, while I was browsing on Google for something else, Nonetheless I am here now and would just like to say thanks for a incredible post and a all round exciting blog (I also love the theme/design), I don’t have time to read through it all at the minute but I have book-marked it and also added your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a great deal more, Please do keep up the superb job.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twelve − ten =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>