Acum ceva timp am fost intrebat pe un grup de cooking “Curcubeu pe Cerul Gurii” ce sos as face pentru niste cartofi noi la cuptor, la momentul respectiv am avut mai multe raspunsuri “sos de avocado, sos de migdale cu usturoi sau sos de vin alb”
Si acum vin in ajutorul persoanei care m-a intrebat si poate si al altora si public reteta.
Ingrediente:
Maioneza din lapte de soia 300 gr. reteta o gasiti aici
Tarhon o legatura
Sare, 1/2 lingurite
Vin alb, 125 ml
Usturoi nou 1 capatzana *daca folositi usturoi uscat trebuie sa reduceti semnificativ cantitatea, incercati cu 3 catei si apoi gustati.
Mod de preparare:
1. Se amesteca intr-un castron maioneza cu tarhonul tocat marunt, sarea si usturoiul si se completeaza cu vin pana cand obtineti un sos asemanator ca si consistenta cu smantana.
2. Pentru un design frumos presarati putin tarhon si deasupra.
Cartofii i-am facut extrem de simplu:
Ingrediente:
Cartofi noi 2 kg
Susan 2 linguri
Rozmarin 1/2 lingurita
Sare de Himalaya 1/2 lingurita
Boia dulce 1 lingurita
Ulei de rapita 75ml
Mod de preparare:
Se amesteca toate ingredientele intr-un vas si se lasa la maturat 2-3 ore
Se baga la cuptor la 180 grade pana cand se rumenesc cartofii si capata o culoare frumoasa.
Pofta buna!
Leave a Reply