please wait, site is loading

Blog

Maioneza din lapte de soia

Posted on: 23/05/2015 by Narcis Virgiliu | No Comments

Maioneza din lapte de soia

 
De ceva timp am in plan sa fac o salata beuf si cum nu am chef sa cumpar toate prostiile din market mi-am facut singur maioneza, una cat mai sanatoasa, fara nici un fel de proteina animala si conservanti. Am facut in doua reprize, una pentru compozitie si una pentru vasul de prezentare. La cea pentru compozitie am racit laptele si uleiul nu si mi-a iesit o maioneza oook pe care am putut-o incorpora usor. Pentru cea de-a doua tura am racit si uleiul, l-am bagat in  frigider pentru 2,5 ore. Ei bine, maioneza din cea de-a doua tura a iesit atat de bine legata incat efectiv o puteam taia cu cutitul, mi-a fost greu sa scot blenderul din vas. Ca o constatare va recomand varianta a doua cea cu ambele lichide reci de la frigider. (am specificat si in reteta)
 
Maioneza din lapte de soia
 
Ingrediente:
Ulei de rapita sau de floarea soarelui 300ml
Lapte de soia 150 ml gasiti aici reteta
Lamaie, zeama 1/3
Mustar 1,5 lingurita
Sare 1/3 lingurita

 
Mod de preparare
* FOARTE IMPORTANT Laptele si uleiul trebuiesc tinute la frigider minim 3 ore sau lasati-le peste noapte
1) In vasul inalt de la blenderul de mana puneti uleiul si laptele
2) Introduceti blenderul in vas pana la baza acestuia si porniti mixarea timp de 90 secunde
3) Ridicati incet si inclinati blenderul in lateral astfel incat treptat, treptat sa incorporati si restul de ulei
4) Aproape spre final incorporati si mustarul impreuna cu zeama de lamaie
 
Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 + 5 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>