please wait, site is loading

Blog

Tarta de dovleac cu dulceata de caise

Posted on: 24/04/2015 by Narcis Virgiliu | No Comments

Tarta de dovleac cu dulceata de caise
 
Buna popor vesel si frumos!
 
No, am primit “cadou” un dovleac placintar, un dovleac foarte frumos, potrivit ca marime, rotund si asemanator cu dovleacul din poveste. Un cadou fix ca nuca-n perete pentru ca never, ever, nu mi-a placut placinta de dovleac dar ce sa faci cadoul este cadou. Si am stat si m-am gandit, si m-am tot gandit cum sa fac ceva dulce din acest dovleac frumos cazut din basme si sa-mi placa in sfarsit intr-un produs de patiserie. Si bineinteles ca am gasit solutia, o aveti mai jos.
 
Despre aceasta reteta de tarta am deja un feedback pentru ca am vrut sa vad si alte pareri, am facut mai multe, vreo 3 ieri si acum o fac pe a 4-a :-), pe o scara de 1-10 toti cei care au gustat-o i-au dat 10 (si nu din politete) :-)) Dragii mei degustatori, ma bucur foarte mult pentru papilele voastre gustative!
 
Tarta de dovleac cu dulceatza de caise
 
Reteta Tarta de Dovleac cu Dulceata de Caise
 
Ingrediente aluat:
Faina alba de patiserie, deci “000” 350 gr
Apa calda 125 ml
Ulei de rapita (sau de floarea soarelui) 110 ml
Coaja de la 1/2 lamaie
Sare 1 varf lingurita
Praf de copt 10 gr
Esenta vanilie 30 ml
Esenta lamaie 15 ml
 
Mod de preparare aluat:
1) Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate: faina, praful de copt si coaja de la lamaie
2) Se formeaza un gol in centru ridicandu-se faina pe margine si se toarna restul ingredientelor in mijloc.
3) Amestecati bine cu o lingura de lemn sau cu o spatula de silicon.
4) Scoateti aluatul pe blat si framantati 5 minute +/-
5) Lasati-l 30 minute la odihnit
 
* Rezultatul este un aluat catifelat si usor de manevrat nefiind lipicios.
 
Ingrediente compozitie:
Dovleac placintar 700 gr. dat pe razatoarea mare +/- in functie de diametrul tavii voastre
Dulceatza de caise 350 gr. +/- in functie de diametrul tavii voastre
Samburi de caise 20 buc., puteti pune unul singur in fiecare romb sau cate doi asezati in forma de “V” +/-
 
* Ingredientele sunt pentru o tava de tarta cu un diametru de 26 cm si o inaltime de 2,5 cm pe interior
 
Mod de preparare general
1) Intindeti aluatul cu un facalet, astfel incat sa creati o foaie mult mai mare decat diametrul tavii de tarta, aluatul este unul usor elastic si are tendinta sa se retraga dupa ce-l asezati in tava.
2) Pensulati tava de tarta cu putin ulei
3) Asezati foaia intinsa in tava si modelati-o dupa forma acesteia fara sa-i taiati acum marginile, dand aluatului suficient timp sa se retraga.
4) Asezati dovleacul dat pe razatoare si intindeti-l cu o spatula de silicon
5) Puneti deasupra dulceatza de caise si nivelati-o cu spatula de silicon
6) Ornati cu fasii de aluat, incercati sa creati forme de romb.
7) Hidratati samburii de caise urmand ca apoi sa-i curatati de coaja si sa puneti cate un sambure sau doi in forma “V” in centrul fiecarui romb de prajitura.
8) Introduceti tarta in cuptorul preincalzit la 130 grade timp de 1:15 minute +/- in functie de cuptor
9) Lasati tarta sa se raceasca, ideal este s-o taiati a doua zi dar daca nu rezistati o puteti taia dupa cateva ore.
 
Pofta maxima!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two + sixteen =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>