please wait, site is loading

Blog

Supa Crema de Dovleac

Posted on: 10/03/2015 by Narcis Virgiliu | No Comments

Supa Crema de Dovleac

 
Ieri am primit o multime de intrebari despre aceasta imagine, si ce este, si cum este, si cate lumini am folosit, si cum se face, etc.
Asa ca nu sufera amanare si postez astazi retzeta ca sa va incante si voua papilele gustative.
Deci in bol avem Supa Crema de Dovleac Copt.
 
Supa Crema de Dovleac Copt.
 
Ingrediente:
Apa 1,5-2l
Dovleac 4 -5 felii
Morcov 2-3 buc.
Pastarnac 1 buc mica
Tzelina 1 felie
Ceapa 2 bucati
Usturoi 8 catzei
Ulei de seminte de dovleac 2-3 linguri
Sare dupa gust
Coriandru 2-3 grame
Cimbru 5-6 grame
Seminte de dovleac cateva pentru decor
 
Mod de preparare:
1) taiati feliile de dovleac asezati-le intr-o tava de cuptor, pensulati-le cu putin ulei de masline si presarati cimbru peste ele. Langa puneti o ceapa si catzeii de usturoi.
2) Fierbeti restul legumelor la aburi: morcovul pastarnacul, tzelina si cea de-a doua ceapa.
3) Cand dovleacul s-a copt si legumele s-au fiert luati-le si puneti-le putin la racit. Nu aruncati zeama din vasul cu aburi.
4) Curatati dovleacul de coaja si transferati toate legumele intr-un blender adaugand treptat si apa din oala in care le-ati fiert.
5) Blenduiti pana la obtinerea unei consistente groase.
6) Asezonati cu coriandru macinat, cimbru, seminte de dovleac, felii de usturoi copt si ulei de seminte de dovleac.
 
Pofta buna!
 
aparate foto digitale

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × one =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>