please wait, site is loading

Blog

Porridge cu topping de fructe

Posted on: 16/03/2015 by Narcis Virgiliu | No Comments

Porridge cu topping de fructe

 
Am revenit asupra acestei retete datorita faptului ca mai bine de un an am fost dependent de acest mic dejun delicios, deci trebuie sa-i dau Cezarului ce e al Cezarului. Unul dintre motivele pentru care nu m-am plictisit de acest mic dejun a fost faptul ca piure-ul l-am transformat in topping. Daca exista peste 300 de fructe in lume imaginati-va cate combinatii de piure puteti obtine.
Ce este porridge-ul, este un soi de gris cu lapte al bunicii, dar nu a noastra ci din Anglia, adica bunicutza englezilor. :-)))
 
Porridge cu topping de fructe
 
Ingrediente Porridge:
Taratze de ovaz 5-6 linguri cu varf
Apa 480 ml
 
Ingrediente topping:
Portocale 2 buc.
Banane 1 buc.
Coacaze negre 50-100 gr.
Baton Vanilie 1/2
 
Mod de preparare:
1) Puneti ovazul la inmuiat in 240 ml apa. Sunt suficiente cateva minute.
2) Puneti la fiert 240 ml apa.
3) Cand apa clocoteste se adauga taraztele cu tot cu apa in care au fost inmuiate.
4) Se amesteca pana la omogenizare si nu se lasa pe foc mai mult de 5 minute pentru a ramane pufos. Consistenta trebuie sa fie a unei smantani groase dar care curge din lingura, nici usor dar nici greu.
*Se lasa la racit
Intre timp ne ocupam de topping-ul de fructe.
 
Mod de preparare:
1) Stoarceti cele doua portocale
2) Intr-un blender mixati sucul de portocale impreuna cu o banana si cu batonul de vanilie.
3) In cazul in care s-a racit bine porridge-ul adaugam topping-ul, in caz contrar vor face corp comun si va arata fix ca traducerea din limba romana, adica precum un terci.
4) Ornati cu coacaze negre sau cu alte fructe.
 
Pofta buna!
 
aparate foto digitale

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 + two =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>