please wait, site is loading

Blog

Ravioli cu spanac si sos curry

Posted on: 20/05/2015 by Narcis Virgiliu | No Comments

Ravioli cu spanac si sos curry

 
Ravioli si tortellini au fost intodeauna slabiciunea papilelelor mele gustative, insa mereu mi-am dorit MAI MULTA umplutura. Tot ceea ce am cumparat din comert gata preparat m-a dezamagit fix din acest motiv, umplutura este aproape inexistenta sau aia care este, este tare, din motive care-mi scapa. Asa ca am decis sa-mi prepar singur Ravioli iar umplutura sa fie cam cat o lingurita plina… si am reusit 😉
 
Ravioli cu spanac si sos curry
 
Ingrediente aluat:
Faina alba 150 gr
Faina integrala de grau 150 gr
Apa 150 ml
Ulei de masline sau de rapita 2 linguri
Sare 1/2 lingurite
 

Mod de preparare aluat:
1) Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate: faina alba, faina integrala si sarea
2) Se formeaza un gol in centru ridicandu-se faina pe margine si se toarna restul ingredientelor, cele lichide in mijloc.
3) Amestecati bine cu o lingura de lemn sau cu o spatula de silicon.
4) Scoateti aluatul pe blat si framantati-l 15 minute +/-
5) Lasati-l 30 minute la odihnit intr-un vas acoperit
6) Luati-l din nou la framantat aproximativ 5 minute
7) Pentru niste ravioli frumoase folositi o astfel de forma  sau un cutter special
*In privinta umpluturii pentru acestea am folosit spanac dar aveti o multitudine de posibilitati.
8) Puneti apa la fiert intr-o oala de 5 litri adaugand 1/2 lingurtita de sare, cand apa fierbe puneti si ravioli lasandu-le la fiert 10 minute.
 
Ingrediente sos nuca de cocos:
Nuca de cocos 1 buc.
Curry 2-3 lingurite
Usturoi 2 catei mari
Sare 1/2 lingurita
Coriandru 1/2 lingurita
Cimbru 1/2 lingurita
Menta 2-3 frunze
 
Mod de preparare Sos Nuca de Cocos cu Curry:
1) Curatati nuca de cocos.
2) Blenduiti-o cu apa in fucntie de cat de gros va doriti sosul, nu o separati de pulpa, deci nu o strecurati deoarece ne dorim sa avem consistenta unui sos gros.
3) Adaugati sarea si cele doua lingurite de curry, continuati sa mixati putin urmand sa adaugati doi catei de usturoi mari, coriandru si cimbru.
 
* Scoateti ravioli intr-un bol sau pe o farfurie, adaugati sosul proaspat si asezonati cu condimente!
 
Pofta buna alaturi de cei dragi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 − ten =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>