Ingrediente:
Ciuperci pleurotus: 750 gr.
Caju 125 gr.
Usturoi 6 catei
Otzet de mere bio 100 ml pt marinat
Apa filtrata sau apa plata 750 ml
Turmeric 1 varf de cutit pentru culoare
Sare H dupa gust
Ulei masline presat la rece pentru marinat 25-50ml
Lamaie dupa gust
Gogosar acru cateva rondele pentru decor
Mod de preparare:
1) Taiati ciupercile pe lat, puneti-le intr-un vas, presarati sare, turnati uleiul de masline si otetul si lasati-le la marinat in frigider 48h.
2) Bagati in blender caju-ul, apa incalzita, usturoiul si turmericul. Blenduiti bine pana la obtinerea unui lapte gros.
3) Turnati peste ciupercile puse in castronele si asezonati cu rondele de gogosar acru.
4) Puteti completa cu putin ulei si cu verdeata.
Pofta buna!
Mai multe retete vegane gasiti aici
pacaliti cititorii! de ce nu-i spuneti “Ciorba de ciuperci”?
Cititorii mei, aia nerataciti in tranzitie ca dvs. sunt vegani Lor ma adresez 😉