please wait, site is loading

Blog

Tofu de Casa sau Branza de Soia

Posted on: 23/02/2015 by Narcis Virgiliu | No Comments

Tofu de Casa sau Branza de Soia

 
Noi veganii suntem mereu in post dar astazi a inceput Postul Pastelui asa ca pentru cei care au de gand sa-l tzina si au pofta de branzeturi m-am gandit sa le fac viata mai usoara in aceasta perioada.
 

Tofu de Casa sau Branza de Soia

 
Ingrediente:
500 gr Boabe Soia
6-8 litri apa
5 LINGURITZE rase clorura de magneziu
 
Mod de preparare:
1). Puneti boabele de soia la inmuiat intr-un vas suficient de mare, astfel incat sa fie mai mult decat acoperite cu apa rece. Le lasati intre 12 si 16 ore.


2). Dupa perioada de hidratare spalati bine boabele de soia in cateva ape, 2-3 chiar si 4 pana cand veti obtine o apa limpede.
3). Bagati boabele de soia in blender si mixati pana cand veti obtine o pasta omogena. Completati dupa caz cu apa, astfel incat compozitia sa se poata invarti in blender. Compozitia trebuie sa aiba consistenta unui lapte batut. In cazul in care vasul blenderului nu este suficient de mare recomand sa dozati corespunzator, altfel spus impartiti compozitia in 1-2-3 parti.
4). Alegeti o oala cu fund dublu si puneti pe foc 3 litri de apa la fiert.
5). Cand apa clocoteste adaugati boabele de soia mixate.
6). Amestecati permanent si fiti foarte atenti la spuma formata deasupra vasului in care fierbeti. Strangeti-o la timp de la suprafata vasului altfel riscati sa va treziti cu ea in foc.
7). Din momentul in care laptele fierbe il lasati 10-15 minute sa clocoteasca.
8). Dati laptele jos de pe foc si-l puneti sau il lasati sa se raceasca.
9). Strecurati laptele printr-un tifon, carpa de bumbac sau in.
10). Puneti din nou laptele la fiert de data aceasta nefiind necesara fierberea ci doar aducerea lui la 90 grade C.
11). Intre timp dizolvati clorura de magneziu in 300-500 ml apa calda.
12). Cand laptele ajunge la temperatura de 90 grade opriti focul si adaugati clorura de magneziu dizolvata in apa dupa care acoperiti vasul cu un capac timp de 20-30 minute.
13. Adunati tofu cu o lingura cu gauri si puneti-l intr-o strecuratoare nu inainte de a pune in aceasta o carpa de bumbac sau in.
14. Puneti deasupra o greutate si-l lasati la scurs timp de 24-48 ore, schimband la fiecare 12 ore carpa.
 
* Daca doriti o branza tofu cu o consistenta mai cremoasa nu spongioasa gen burete lasat-l la scurs 48 ore. In caz contrar sunt suficiente 24 ore.
 
Pofta buna!
 
aparate foto digitale

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 − ten =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>