Buna popor vesel si frumos! Se apropie wknd-ul cu pasi repezi asa ca v-am pregatit mini tarte cu un strat de caise completat cu o crema fina si delicioasa de caise .
Ingrediente aluat:
Faina alba “650” 350 gr
Apa calda 125 ml
Ulei de rapita (sau de floarea soarelui) 110 ml
Esenta vanilie 25ml
Praf de copt 10 gr
Anason stelat 1 bucata, macinata fin
Zahar de nuca de cocos 2 lingurite (luat de aici)
Mod de preparare aluat:
1) Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate: faina si praful de copt
2) Se formeaza un gol in centru ridicandu-se faina pe margine si se toarna restul ingredientelor in mijloc.
3) Amestecati bine cu o lingura de lemn sau cu o spatula de silicon.
4) Scoateti aluatul pe blat si framantati-l 10 minute +/-
5) Lasati-l 30 minute la odihnit
6) Luati-l din nou la framantat aproximativ 2 minute
* Rezultatul este un aluat catifelat si usor de manevrat nefiind lipicios.
7) Intindeti aluatul intr-o foaie mare.
8) Pensulati tavile de tarta cu foarte putin ulei.
9) Decupati foaia intinsa in 8 parti si modelati-o dupa forma acestora fara sa-i taiati acum marginile, dand aluatului suficient timp sa se retraga.
10) Taiati caisele marunt amestecati-le cu putin zahar de nuca de cocos de aici si umpleti tartele cu ele.
11) Introduceti tartele in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 50 minute +/- in functie de cuptor sau pana in clipa in care tarta are o culoare bruna.
Ingrediente crema tarta:
Lapte de nuca de cocos 150 ml
Ulei de nuca de cocos 300 ml (luat de aici)
Esenta de vanilie 15ml
Inlocuitor Zahar Dia-Wellness 1:4 0 CALORII – 2 lingurite (luat de aici)
Caise 16-20
Lamaie zeama de la 1/2
Mod de preparare
* FOARTE IMPORTANT Laptele trebuie tinut la frigider minim 3 ore
1) Puneti intr-un blender uleiul, laptele si mixati
2) Adaugati si zaharul, restul caiselor ramase, vanilia si zeama de lamaie
Mod de preparare general
1) Dupa coacerea tartelor lasati-le la racit si apoi turnati in ele crema de caise.
2) Lasati-le la frigider pentru 2-3 ore si apoi ornati-le cu fructe de padure si felii de caise.
Pofta buna!
Leave a Reply