Prima aparitie culinara in revista Almanahul Copiilor 😉
“Dragi copii, dacă simţiţi că mămicile (sau bunicile) voastre se plictisesc, rugaţi-le să vă prepare aceste minunate deserturi, gătite şi fotografiate de Narcis Virgiliu.
“
Cu economia stam foaaaarte bine, in 2014 aveam un + de 1,4 %, anul acesta, spun vocile analistilor ca stam mai bine, totusi nu se vede… Acest proiect este inceput in 2014 si va continua… 😉
(more…)
Buna popor vesel si frumos! Se apropie wknd-ul cu pasi repezi asa ca v-am pregatit mini tarte cu un strat de caise completat cu o crema fina si delicioasa de caise .
Ingrediente aluat:
Faina alba “650” 350 gr
Apa calda 125 ml
Ulei de rapita (sau de floarea soarelui) 110 ml
Esenta vanilie 25ml
Praf de copt 10 gr
Anason stelat 1 bucata, macinata fin
Zahar de nuca de cocos 2 lingurite (luat de aici)
(more…)
Buna popor vesel si frumos! Pentru astazi am pregatit si am fotografiat o reteta simpla dar deosebita. Rulouri de vinete umplute cu salata de cruditati cu cus-cus, stropite cu sos de soia si presarate cu parmezan vegetal.
Ingrediente:
Vinete sau dolvlecei (foarte dar foarte buna si varianta cu dovlecei) 2 bucati
Morcov 1 bucata
Telina 1 bucata
Ceapa verde 1 legatura = 4 fire
Pastarnac 1 bucata
Patrunjel 1 legatura
Usturoi 1 capatana
Busuioc 1 legatura
Cus-cus 100 gr.
Sos de soia 25-45 ml
Masline verzi taiate felii 150 gr.
Parmezan vegetal 50-100 gr gasiti reteta aici (more…)
Buna popor vesel si frumos! Am pregatit acest “parmezan” pentru reteta viitoare ca sa stiti cum sa-l faceti si sa aveti o reteta completa 😉 Asa ca va rog apucati-va de treaba, totul este foarte simplu cu un rezultat foarte asemanator cu cel obisnuit.
Lista ingrediente:
Caju 100 gr
Nuca 100 gr
Seminte de floarea soarelui 100 gr
Seminte de susan 100 gr
Fulgi de drojdie INACTIVA 200 gr
* In cazul in care va lipseste un ingredient de mai sus trebuie sa tineti minte, cantitatea fulgilor de drojdie trebuie sa fie 50% din totalul cantitatii semintelor
Sare de Himalaya 1 lingurita cu varf sau dupa gust
Mod de preparare:
1) Puneti toate ingredientele cu exceptia fulgilor de drojdie intr-un robot cu lama “S” si mixati-le pana la obtinerea unei texturi relativ mici.
2) Puneti compozitia intr-un bol, adaugati fulgii de drojdie INACTIVA si amestecati.
3) Pastrati compozitia intr-un borcan inchis ermetic la frigider.
*Puteti folosi acest “Parmezan vegetal” ca pe unul obisnuit in aceleasi retete.
Pofta buna!
Mai multe retete pe http://narcisvirgiliu.ro/category/retete-vegane/
Buna popor vesel si frumos!
Recomandarea mea pentru acest weekend este pizza vegetariana cu blat crescut cu maia
Mi-au sosit pietrele pentru paine si pizza si am avut un mare chef sa experimentez un aluat crescut cu maia. Nu consider ca am facut ceva deosebit ci chiar foarte simplu pentru ca efectiv am inlocuit cantitatea de apa cu maia si am obtinut un blat exact cum mi-am dorit.
Parerea mea este ca in aceasta reteta cel mai important este aluatul pentru blat, altfel toata lumea stie sa arunce niste legume peste el, deci haideti sa va spun cum am procedat pentru a obtine un blat subtire si totusi pufos.
Lista ingrediente blat:
Faina 250 gr
Maia de secara proaspat reactivata 250 gr
Ulei de rapita, de masline sau in cel mai rau caz de floarea soarelui 2 linguri
Sare de himalaya 1/2 lingurita
(more…)
Lista ingrediente:
Gris 150gr
Apa 400ml
Lapte nuca de cocos sau alt lapte vegetal gen:lapte de soia, lapte de orez, etc 450ml
Ulei de rapita sau de masline 100ml
Lamaie 1/2 doar zeama
Sare de Himalaya dupa gust
(more…)
Astazi nu am timp sa stau in bucatarie asa ca trebuie sa ma misc cu talent si-n acelasi timp sa fac si ceva gustos. Si daca tot suntem in plin sezon al rosiilor m-am gandit la o supa crema raw de rosii. Sper sa va placa 😉
Lista ingrediente:
Rosii 6 bucati
Morcov 2 bucati
Ardei gras 1/2
Usturoi 3 catei
Ghimbir 1cm
Pastarnac 1/2
Ulei de in sau de masline, rapitza, etc cateva picaturi
Tarhon si cimbru verde cateva fire
Sare de Himalaya dupa gust
(more…)
Dragii mei, in perioada 3-9 iulie 2015 voi expune in cadrul marelui festival Kulturama 22 de lucrari. Va astept cu drag!
Mai multe fotografii aici
Pentru ca se apropie weekend-ul si pentru ca este sezonul visinelor am gandit o prajitura foarte buna pentru noi veganii Ca si culoare nu se apropie in nici un fel de prajitura bunicii asta din cauza zaharului brun de floare de nuca de cocos dar ca gust o intrece 😉
Ingrediente:
Faina 500 gr.
Zahar brun de floare de nuca de cocos 130 gr. sursa aici
Dia-Wellness înlocuitor de zahăr 1:4 CALORII 0 3 linguri sursa aici
Praf de copt 1 plic
Coaja de la o lamaie
Esenta de vanilie 25ml
Apa 400ml
Ulei de rapita sau floarea soarelui 150ml
Visine 600 gr
(more…)
Acum ceva timp am fost intrebat pe un grup de cooking “Curcubeu pe Cerul Gurii” ce sos as face pentru niste cartofi noi la cuptor, la momentul respectiv am avut mai multe raspunsuri “sos de avocado, sos de migdale cu usturoi sau sos de vin alb”
Si acum vin in ajutorul persoanei care m-a intrebat si poate si al altora si public reteta.
Ingrediente:
Maioneza din lapte de soia 300 gr. reteta o gasiti aici
Tarhon o legatura
Sare, 1/2 lingurite
Vin alb, 125 ml
Usturoi nou 1 capatzana *daca folositi usturoi uscat trebuie sa reduceti semnificativ cantitatea, incercati cu 3 catei si apoi gustati.
(more…)
V-am spus de acum ceva timp ca am declarat sezonul tartelor, dulci sau sarate, nu conteaza, tarta sa fie 😉 Astazi avem o tarta minunata cu ciuperci. Am reusit cu mare dificultate sa fac aceasta reteta si asta nu pentru ca ar fi una complicata ci pentru ca am fost la un pas sa mananc compozitia care este pur si simplu delicioasa. Veti vedea si va veti convinge singuri.
Ingrediente aluat:
Faina integrala 350 gr
Apa calda 125 ml
Ulei de rapita (sau de floarea soarelui) 120 ml
Sare 1/2 lingurita
Praf de copt 10 gr
(more…)
Dragilor, in acest weekend este un event minunat organizat de Ligia Pop promotor al unei alimentatii sanatose RAW VEGANE.
Invitatie la Editia IX, Raw Generation Expo, 14 iunie 2015
A 9-a editie a Expozitiei Nationale Raw Generation va fi duminica viitoare pe 14 iunie, 2015 in Bucuresti. Evenimentul este dedicat unui stil de viata sanatos si cat mai natural, fiind la inalta cautare printre evenimentele de clasa din Bucuresti.
Expozitia se va desfasura doar in ziua de 14 iunie (duminica), intre orele 9-19 la Romexpo in Pavilionul C6. Intrarea este 10 lei si se va achita la intrare in pavilion. Precizam acest lucru fiindca Romexpo va incarca o taxa separata pentru acces in zona de parcare. Accesati aici o harta Romexpo cu intrarile si locatia Pavilionului C6 marcate foarte clar.
Fiecare bilet de intrare la expo va fi inclus automat in marea tombola care va avea loc in seara acelei zile, de aceea va rugam sa va inregistrati la intrare, sa pastrati biletul la indemana si sa consultati regulile tombolei. (more…)