Ingrediente:
Nuca de cocos 1 bucata sau 125 grame caju (gasiti mai jos ambele retete de lapte)
Apa 650 ml
Chia aproximativ 5 linguri cu varf
Miere 2-3 linguri sau alt indulcitor
Fructe dupa preferinta, (orice fruct dorit)
Canepa decorticata pentru decor
Mod de preparare: (more…)
Lista ingrediente (pentru doua portii)
Paste Tagliatele free gluten 250 gr.
Spanac congelat 400 gr. sau 8-10 rondele
Capere 100 gr.
Usturoi 1 capatzana
Rosii cherry 10 bucati
Ulei de masline presat la rece 20ml
Sare de Himalaya dupa gust
Mod de preparare:
1) Puneti pastele la fiert si respectati cu strictete timpul de fierbere indicat de producator
2) Intre timp tocati usturoiul marunt si caliti-l intr-o tigaie adanca
3) Adaugati rosiile, lasati-le putin apoi puneti si spanacul in tigaie langa celelalte ingrediente
4) Dupa ce s-au fiert pastele adaugati-le in tigaie sarati dupa gust si amestecati foarte delicat cu o spatula de silicon
5) Caperele se adauga la final in farfurie
Pofta maxima!
Mai multe retete vegane gasiti aici
Lista ingrediente:
Caju 125gr.
Ciocolata amaruie 4-6 patratele
Curmale crude 10-12 bucati (depinde cat de dulce doriti)
Vanilie 1/2 baton
Mod de preparare:
1) Preparati laptele de caju exact ca in reteta de aici
2) Adaugati in blender restul ingredientelor si vrum-vrum
Pofta buna!
Nu exista reteta mai simpla pentru obtinerea unui lapte sanatos si de calitate. Va prezint aceasta reteta datorita faptului ca in viitor veti avea nevoie de ea la multe alte retete si trebuie sa aveti de unde o lua 😉
Ingrediente:
125 gr caju crud
Apa 750 ml
Mod de preparare:
1) Puneti cele doua ingrediente in blender si mixati pana obtineti o omogenizare perfecta
* Aromatizati dupa preferinte cu indulcitor si cu vanilie
Pofta buna!
Mai multe retete vegane gasiti aici
Ingrediente:
Patrunjel 4 legaturi
Rosii 3 bucati mari
Rosii Cherry 10 bucati
Hrisca 200 gr.
Ceapa rosie 3 bucati medii
Sare de himalaya dupa gust
Otet de visine dupa gust (sau puteti s-o acriti cu zeama de la o lamaie combinata cu zeama de la 1/2 portocala)
Ulei de masline presat la rece 40ml
Mod de preparare:
1) Tocati foarte marunt patrunjelul cu tot cu codite
2) Hidratati hrisca intre 6 si 12 ore
3) Taiati rosiile cubulete
4) Taiati ceapa foarte marunt
5) Amestecati toate ingredientele si condimentati dupa gust cu sare, otet si ulei de masline
Pofta Buna!
Mai multe retete vegane gasiti aici
Ingrediente pentru doua portii:
Paste fara gluten 200 gr.
Avocado 1 bucata mare
Ardei gras verde 1 bucata
Usturoi 3 catei
Vin alb o lingura
Coriandru 1/3 lingurita
Fenicul 1/3 lingurita
Ulei de masline presat la rece 20ml
Apa 50 ml
Seminte de floarea soarelui 2 linguri
Caju 2 linguri
Sare de himalaya dupa gust
Mod de preparare:
1) Fierbeti pastele si respectati cu strictete timpul indicat de producator
2) Puneti intr-un robot cu lama “S” toate ingredientele si mixati-le pana la obtinerea unei paste omogene
3) Scoateti pastele pe o farfurie de preferat una speciala pentru paste (bol cu marginea foarte lata) sau una din ceramica deoarece le pastreaza foarte mult timp calde si adaugati compozitia deasupra. Ornati cu seminte de fenicul si coriandru pisate in mojar.
* puteti sa folositi si parmezan vegetal, aveti reteta aici
Pofta buna!
Mai multe retete vegane gasiti aici
Ingrediente pentru doua portii:
Paste fara gluten 250 gr.
Soia granule 100 gr.
Ceapa doua bucati mari
Ardei gras rosu 1 bucata
Morcov 1 bucata
Radacina patrunjel 1 bucata
Rosii in bulion 400 ml
Usturoi 6 catei
Coriandru 1/3 lingurita
Fenicul 1/3 lingurita
Cimbru o lingurita
Sare de himalaya dupa gust
Mod de preparare: (more…)
Ingrediente:
Naut 250 gr
Ceapa o bucata medie
Morcov o bucata
Dovleac copt 250 gr
Tahini 150 ml aveti reteta aici
Ulei de susan sau de masline 30 ml
Sare de himalaya dupa gust
Pentru ornat folositi seminte de pin, boia iute sau dulce si cubulete de gogosar
Mod de preparare:
1) Puneti de seara boabele de naut la inmuiat cu o lingurita de bicarbonat de sodiu
2) A doua zi dupa ce il spalati in mai multe ape puneti-l la fiert intr-o oala de presiune impreuna cu ceapa si morcovul
3) Coaceti o felie de dovleac placintar
4) Cand s-au fiert ingredientele puneti-le intr-un robot cu lama “S” adaugati si restul ingredientelor inclusiv dovleacul copt si mixati-le pana obtineti o omogenizare perfecta
5) Puneti-le intr-un vas frumos si ornati cu seminte de pin coapte si gogosar taiat rondele.
*Nota pentru tahini aveti reteta aici
POFTA BUNA!
Mai multe retete gasiti aici
Ingrediente:
Seminte susan 250 gr
Ulei de susan sau masline 50-100 ml sau atat cat este necesar ca elicea blenderului sa se invarta…adaugati treptat
Sare de himalaya dupa gust
Mod de preparare: (more…)
Ingrediente:
Ciuperci 1kg
Ceapa 1 bucata mare
Caju crud 125 gr
Apa 750ml
Faina de cocos 2 linguri (luata de la www.adiograsime.ro la un pret excelent)
Sare de Himalaya dupa gust
Ulei de masline presat la rece 20ml
Patrunjel 1/2 legatura
Marar 1/2 legatura
Mod de preparare:
(more…)
Ingrediente:
Ciuperci pleurotus: 750 gr.
Caju 125 gr.
Usturoi 6 catei
Otzet de mere bio 100 ml pt marinat
Apa filtrata sau apa plata 750 ml
Turmeric 1 varf de cutit pentru culoare
Sare H dupa gust
Ulei masline presat la rece pentru marinat 25-50ml
Lamaie dupa gust
Gogosar acru cateva rondele pentru decor
Mod de preparare:
(more…)
Haideti sa ne intalnim la o ceasca de ceai sau de cafea, joi seara, 8 octombrie 2015, cand vom sarbatori impreuna lansarea cartii de retete pentru copilasi mai mici si mai mari, numita „Diversificarea raw si vegana: Sfaturi si retete pentru bebelusi si copii mai mari”, aparuta la Curtea Veche Publishing. Vom avea timp berechet sa ne cunoastem mai bine, sa legam idei de afaceri, sa stam la povesti pe un fololiu comfortabil si cu multa istorie si sa ne delectam cu bunatati si delicatese raw food, ceaiuri bio, cafea si vinuri alese, oferite de partenerii evenimentului. (more…)
Astazi am trecut prin fata balamucului din Berceni, de pe Oltenitei (asta ca sa nu aveti indoieli) si am constatat ca se poate scapa de acolo fara bilet de externare :-)) Pentru un fotograf dement cu un superangular poate fi o experienta, pentru mine a fost… “tanarul model” evadat imi repeta de zor “vezi mama sa nu ai probleme acasa cu femeia” (probabil credea ca-s indragostit si d’aia o pozez), altfel foarte docila, si-a facut o baie cu apa din doua sticle, s-a imbracat si a plecat….Pfuuuuu’ viatza de fotograf :-))
Mici portrete ale unor mari somnorosi, este o serie de suflet, momentan in lucru. Dorinta mea foarte mare este ca aceasta serie sa ajunga la un numar cat mai mare de fotografii, pe cat posibil daca se poate sa depaseasca 50 de imagini. Ramaneti pe receptie deoarece voi face periodic update 😉 Va multumesc!
Tehnic: Olympus E-M1, OLYMPUS 75mm f:1.8, OLYMPUS 7-14mm f:2.8