Neatza popor vesel si plin de iubire
Pentru acest cover aveam nevoie de o gara parasita si va multumesc tuturor pentru recomandarile facute dar m-am sucit si am regandit altfel imaginea! Zi faina si plina de iubire!
Cugetarea zilei sau din putul gandirii mele: daca ma schimbam pentru toti nu mai ramanea nimic din MINE…
Orice mica dezordine pe care o lasi in casa este taxata de pisica ๐ Posesorii de pisici stiu ce spun. Eu astazi am uitat o cana cu cafea si l-am gasit pe Amon-Ra pe jumatate bagat in ea…Doua lucruri sunt foarte clare: 1) cafeaua Handsome Monk Coffee Houseโ este foarte buna si 2) la noapte nu dorm… Ra deja e cam agitat ๐
Hello funky people! Am inceput o noua serie “Fetish Cofee” si sper sa va placa, voi face update de fiecare data in aceeasi postare si pe FB unde din pacate le pun cenzurate ๐ย Tehnic: Olympus OM-D E-M1; Olympus M.Zuiko Digital ED 12mm f/2.0
Lista ingrediente:
Vinete coapte 500gr
Tahini 100ml
Ceapa rosie 1 bucata mica
Lime 1/2
Ulei de masline presat la rece 20ml
Sare de himalaya dupa gust
Rodie 1/2
Mod de preparare:
1) Coaceti vinetele si lasati-le la scurs
2) Puneti-le intr-un bol de inox, adaugati uleiul si frecati-le bine cu o furculita
3) Este momentul sa puneti tahini continuand sa amestecati bine (chiar daca folositi o furculita de inox vinetele nu se vor inegri deloc, ba chiar din contra tahini si lamaia vor albi vinetele)
4) Dupa ce le-ati frecat bine adaugati sarea si ceapa amestecand in continuare pana le incorporati complet
5) Folosti boabele de rodie pentru decor punandu-le deasupra
Pofta maxima!
Mai multe retete vegane gasiti aici
Ingrediente:
Nuca de cocos 1 bucata sau 125 grame caju (gasiti mai jos ambele retete de lapte)
Apa 650 ml
Chia aproximativ 5 linguri cu varf
Miere 2-3 linguri sau alt indulcitor
Fructe dupa preferinta, (orice fruct dorit)
Canepa decorticata pentru decor
Mod de preparare: (more…)
Lista ingrediente (pentru doua portii)
Paste Tagliatele free gluten 250 gr.
Spanac congelat 400 gr. sau 8-10 rondele
Capere 100 gr.
Usturoi 1 capatzana
Rosii cherry 10 bucati
Ulei de masline presat la rece 20ml
Sare de Himalaya dupa gust
Mod de preparare:
1) Puneti pastele la fiert si respectati cu strictete timpul de fierbere indicat de producator
2) Intre timp tocati usturoiul marunt si caliti-l intr-o tigaie adanca
3) Adaugati rosiile, lasati-le putin apoi puneti si spanacul in tigaie langa celelalte ingrediente
4) Dupa ce s-au fiert pastele adaugati-le in tigaie sarati dupa gust si amestecati foarte delicat cu o spatula de silicon
5) Caperele se adauga la final in farfurie
Pofta maxima!
Mai multe retete vegane gasiti aici
Lista ingrediente:
Caju 125gr.
Ciocolata amaruie 4-6 patratele
Curmale crude 10-12 bucati (depinde cat de dulce doriti)
Vanilie 1/2 baton
Mod de preparare:
1) Preparati laptele de caju exact ca in reteta de aici
2) Adaugati in blender restul ingredientelor si vrum-vrum
Pofta buna!
Nu exista reteta mai simpla pentru obtinerea unui lapte sanatos si de calitate. Va prezint aceasta reteta datorita faptului ca in viitor veti avea nevoie de ea la multe alte retete si trebuie sa aveti de unde o lua ๐
Ingrediente:
125 gr caju crud
Apa 750 ml
Mod de preparare:
1) Puneti cele doua ingrediente in blender si mixati pana obtineti o omogenizare perfecta
* Aromatizati dupa preferinte cu indulcitor si cu vanilie
Pofta buna!
Mai multe retete vegane gasiti aici
Ingrediente:
Patrunjel 4 legaturi
Rosii 3 bucati mari
Rosii Cherry 10 bucati
Hrisca 200 gr.
Ceapa rosie 3 bucati medii
Sare de himalaya dupa gust
Otet de visine dupa gust (sau puteti s-o acriti cu zeama de la o lamaie combinata cu zeama de la 1/2 portocala)
Ulei de masline presat la rece 40ml
Mod de preparare:
1) Tocati foarte marunt patrunjelul cu tot cu codite
2) Hidratati hrisca intre 6 si 12 ore
3) Taiati rosiile cubulete
4) Taiati ceapa foarte marunt
5) Amestecati toate ingredientele si condimentati dupa gust cu sare, otet si ulei de masline
Pofta Buna!
Mai multe retete vegane gasiti aici
Ingrediente pentru doua portii:
Paste fara gluten 200 gr.
Avocado 1 bucata mare
Ardei gras verde 1 bucata
Usturoi 3 catei
Vin alb o lingura
Coriandru 1/3 lingurita
Fenicul 1/3 lingurita
Ulei de masline presat la rece 20ml
Apa 50 ml
Seminte de floarea soarelui 2 linguri
Caju 2 linguri
Sare de himalaya dupa gust
Mod de preparare:
1) Fierbeti pastele si respectati cu strictete timpul indicat de producator
2) Puneti intr-un robot cu lama “S” toate ingredientele si mixati-le pana la obtinerea unei paste omogene
3) Scoateti pastele pe o farfurie de preferat una speciala pentru paste (bol cu marginea foarte lata) sau una din ceramica deoarece le pastreaza foarte mult timp calde si adaugati compozitia deasupra. Ornati cu seminte de fenicul si coriandru pisate in mojar.
* puteti sa folositi si parmezan vegetal, aveti reteta aici
Pofta buna!
Mai multe retete vegane gasiti aici