Buna popor vesel si frumos! E weekend si nu vrem sa ne petrecem prea mult timp in bucatarie, deci ma gandeam sa facem o musaca foarte rapid!

Musaca de vinete, cartofi si soia la tajine.
Ingrediente:
(more…)
Nu stiu cum este in rai dar cu siguranta painea de secara integrala cu merisoare si stafide si aceasta reteta de unt de arahide dulceeeee, ambele insotite de un pahar cu lapte de nuca de cocos, nu ar trebui sa lipseasca.
Va rog sa ma credeti pe cuvant si sa nu aveti impresia ca va pacalesc de 1 aprilie 😉
In alta ordine de idei, un alt mare “+” pe care il are aceasta retzeta este ca puteti sa folositi untul de arahide la alte zeci, sute sau chiar mii de retete de dulciuri ca inlocuitor al clasicului unt.

*Reteta pentru painea de secara o gasiti aici, daca nu aveti timp sa o faceti atunci folositi paine obisnuita si adaugati deasupra untului de arahide merisoare si stafide hidratate.
Ingrediente pentru unt de arahide simplu: (more…)
Astazi v-am pregatit bruschete cu tofu si chimen…Trebuie sa recunosc ca bruschetele sunt preferatele mele si ale prietenilor mei datorita acestui sos pe care vom invata sa-l facem astazi dar si a minunatului tofu cu chimen. Retzeta de baza pentru tofu o gasiti aici.

Ingrediente:
500 gr rosii
1/2 sare
1 lingura miere sau sirop de agave
Cimbru 1 lingurita
Usturoi 3-4 catzei
Ulei de masline 1 lingura (more…)
Pentru astazi am pregatit o retzeta de Gnocchi, asa zisele “cocoloase” in traducere libera din Italiana. Va voi prezenta retzeta simpla, cea cu cartofi deoarece este cea mai buna si la indemana oricui. Este atat de simpla aceasta retzeta incat nu aveti nevoie decat de: cartofi piure, faina, ou(inlocuitor 2 linguri de faina de soia si doua de apa), condimente si nimic mai mult.
Ingrediente Gnocchi:
5 cartofi medii
1 “ou” = 2 linguri de faina de soia + 2 de apa
Faina alba 100-200 gr in fct de cat de uscati sunt cartofii
Sare de mare – dupa gust
Coriandru 2 gr
Piper 2 gr

Ingrediente Sos Nuca de Cocos cu Curry:
1 nuca de cocos (more…)
No, am inceput antrenamentul pt. mica, mare aventura de anul acesta cu KEEP CALM AND TRAVEL BROMPTON. :-))
Dupa succesul pe care l-au avut Bomboanele Vegane White am realizat ca am multi prieteni “copii” si-n acest caz vreau sa-i fac si mai fericiti decat i-am facut cu bomboanele white 😉

Ingrediente:
Curmale 500 gr. (rehidratate)
Seminte floarea soarelui 100 gr. (more…)
Ei bine, aveam o pofta neeeeebuna de paste si sigur ca mi-am facut in ultima vreme paste de grau. Cam o data la doua zile. Nu voi detalia aici dar problemele au aparut intr-un foarte scurt timp astfel incat am renuntzat din nou la orice contine gluten. Gratie unui prieten am gasit un spiralator excelent cu care acum pot avea o forma de “paste” oricand am pofta.

Ingrediente:
Dovlecel 1buc.
Morvoc 1buc.
Rosii coeur de boeuf 1 buc. (puteti la fel de bine sa folositi orice alt fel de rosie) (more…)
Ei bine dragilor daca tot suntem in sezonul usturoiului salbatic zic sa profitam maxim de el. Astazi avem un pesto de sezon pe care-l putem adauga peste nenumarate mancaruri.
Ingrediente:
Avocado 2 bucati
Migdale 100gr
Miez nuca 50 gr
Seminte floarea soarelui 100gr
Portocala 1 bucata
Lamaie 1/2
Leurda 3 legaturi
Busuioc 300gr
Ulei masline 2 linguri
Sare dupa gust

Mod de preparare:
1) Macinati miezul de nuca si semintele de floarea soarelui.
2) Puneti intr-un vas apa la fiert. Cand apa fierbe puneti migdalele si lasati-le 3-5 minute la fiert. Scoateti-le, lasati-le putin la racit si curatati-le de coaja.
3) Curatati cele doua bucati de avocado si puneti-le intr-un vas cu lama “S”. Stoarceti portocala si lamaia si adaugati impreuna cu restul ingredientelor apoi mixati pana la obtinerea unei paste cu o consistenta relativ dura.
* Optional daca doriti sa accentuati gustul leurdei adaugati 1-2 catei de usturoi.
Pofta buna!
Nu stiu daca voi va puteti imagina viata fara bomboane dar copiii sigur nu pot 😉 Acestor bomboane li se mai spune si “bomboane Raffaello” datorita aspectului exterior. Trebuie totusi sa fim seriosi si sa nu-i jignim pe cei de la Ferrero Rocher :-))

Ingrediente:
Curmale 450 gr. (rehidratate)
Seminte floarea soarelui 100 gr.
Migdale 100 gr.
Nuca de cocos fulgi 100 gr.
(more…)
Am revenit asupra acestei retete datorita faptului ca mai bine de un an am fost dependent de acest mic dejun delicios, deci trebuie sa-i dau Cezarului ce e al Cezarului. Unul dintre motivele pentru care nu m-am plictisit de acest mic dejun a fost faptul ca piure-ul l-am transformat in topping. Daca exista peste 300 de fructe in lume imaginati-va cate combinatii de piure puteti obtine.
Ce este porridge-ul, este un soi de gris cu lapte al bunicii, dar nu a noastra ci din Anglia, adica bunicutza englezilor. :-)))

Ingrediente Porridge:
Taratze de ovaz 5-6 linguri cu varf
Apa 480 ml (more…)
Ingrediente:
1,5-2 l apa
Linte rosie 200 gr
Morcov 2 buc medii
Ardei Gras, de preferat rosu 1 buc
Pastarnac 1 bucata sau telina(1felie)
Rosii cherry decojite 200 gr
Ceapa 1 bucata mare
Usturoi 3-4 catzei
Ulei de in sau de masline presat la rece 2-3 linguri
Sare dupa gust
Cimbru 5-6 grame
Foi dafin 1-2 bucati

Mod de preparare:
1) Spalati lintea bine in cateva ape, pana cand veti obtine o apa cristalina.
2) Taiati marunt toate legumele, exceptie facand rosiile cherry pe care le puteti pune intregi daca sunt mici sau le puteti taia in 2 sau patru.
3) Puneti toate legumele la fiert, nu insa si lintea deoarece nu vrem sa se dezintegreze.
4) Cand aveti legumele fierte sau semifierte adaugati si lintea rosie si lasati pe foc inca 15-25 minute in fct de linte. Fierbeti atat cat este necesar ca lintea sa nu se dezintegreze si sa ramana cu bobul intact.
5) Adaugati foile de dafin, cimbrul proaspat sau uscat, uleiul si usturoiul presat.
Pofta buna!
Ieri am primit o multime de intrebari despre aceasta imagine, si ce este, si cum este, si cate lumini am folosit, si cum se face, etc.
Asa ca nu sufera amanare si postez astazi retzeta ca sa va incante si voua papilele gustative.
Deci in bol avem Supa Crema de Dovleac Copt.

Ingrediente:
Apa 1,5-2l
Dovleac 4 -5 felii
Morcov 2-3 buc. (more…)
Daca obisnuiti sa va faceti laptele de soia in casa atunci trebuie sa stiti ca nu se arunca nimic si ca din pulpa ramasa in urma strecurarii laptelui, zisa si Okara, puteti face o multime de bucate culinare. De la icre, chiftele, hamburgeri, fursecuri, biscuiti, snitzele, placinta, drob, pana la pate-ul prezentat astazi aici.
In alta ordine de idei trebuie sa cunoastem faptul ca pentru 100 g de okara avem un aport de 77 kcal, 3,22g proteină, 0,56 zinc, 60 mg fosfor,0,115 mg vitamin B6, 1,73 g grăsimi totale, 0,404 mg mangan,12,54 g carbohidrați, 10,6 mcg seleniu, 80 mg calciu, 0,200 mg cupru,1,30 mg fier, 26 mg magneziu, 213 mg potasiu.

(more…)

Ingrediente:
Paste 500 gr.
Iaurt 800 ml
Tofu 500 gr.
Morcovi 2 buc.
Marar 1 legatura
Ceapa 1 buc.
Praz 2 buc.
Rosii chery 8 buc
Coriandru 3-5 gr.
Piper 3-5 gr.
(more…)