V-am spus de acum ceva timp ca am declarat sezonul tartelor, dulci sau sarate, nu conteaza, tarta sa fie 😉 Astazi avem o tarta minunata cu ciuperci. Am reusit cu mare dificultate sa fac aceasta reteta si asta nu pentru ca ar fi una complicata ci pentru ca am fost la un pas sa mananc compozitia care este pur si simplu delicioasa. Veti vedea si va veti convinge singuri.

Ingrediente aluat:
Faina integrala 350 gr
Apa calda 125 ml
Ulei de rapita (sau de floarea soarelui) 120 ml
Sare 1/2 lingurita
Praf de copt 10 gr
(more…)
Dragilor, in acest weekend este un event minunat organizat de Ligia Pop promotor al unei alimentatii sanatose RAW VEGANE.
![]()
![]()
Invitatie la Editia IX, Raw Generation Expo, 14 iunie 2015
A 9-a editie a Expozitiei Nationale Raw Generation va fi duminica viitoare pe 14 iunie, 2015 in Bucuresti. Evenimentul este dedicat unui stil de viata sanatos si cat mai natural, fiind la inalta cautare printre evenimentele de clasa din Bucuresti.
![]()
Expozitia se va desfasura doar in ziua de 14 iunie (duminica), intre orele 9-19 la Romexpo in Pavilionul C6. Intrarea este 10 lei si se va achita la intrare in pavilion. Precizam acest lucru fiindca Romexpo va incarca o taxa separata pentru acces in zona de parcare. Accesati aici o harta Romexpo cu intrarile si locatia Pavilionului C6 marcate foarte clar.
Fiecare bilet de intrare la expo va fi inclus automat in marea tombola care va avea loc in seara acelei zile, de aceea va rugam sa va inregistrati la intrare, sa pastrati biletul la indemana si sa consultati regulile tombolei. (more…)
Buna popor vesel si frumos, iata cu ce propunere vin saptamana aceasta pentru dulcele de “uichend”, chec zebra cu dulceata de zmeura gata in 20 minute pregatirea si 60 coacerea 😉 MEGA SIMPLU SI FOARTE GUSTOS!!

Ingrediente:
Zahar brun de floare de nuca de cocos 150 gr. sursa aici
Dia-Wellness înlocuitor de zahăr 1:4 CALORIE 0 4 lingurite sursa aici
Ulei de rapita sau de floarea soarelui 100ml
Apa 200ml
Faina 650 sau 000 200 gr.
Esenta Vanilie 25 ml
Esenta lamaie 15 ml
Coaja Lamaie 1/2
Praf de copt 1 plic
Cacao 2 linguri
Dulceata zmeura 3 linguri (puteti sa inlocuiti la fel de bine si cu alta dulceata, gen capsuni, caise, etc)
Nuca de cocos fulgi 3 linguri (more…)
No, salve dragii mei! Am venit dupa o sedinta foto istovitoare cu o mare foame, mare frate, atat de mare ca as fi mancat si bataie…Cum aveam de gand sa ma misc repede si sa gatesc fulger, mi-am facut o supa crema de broccoli 😉

Ingrediente:
Broccoli 1 buchet mare aproximativ 500 gr
Cartofi 1buc. mare
Telina 1 felie
Ceapa 1buc. medie
Apa 1,5 litri
Ulei de rapita (sau de masline) 50 ml
Sare 1 varf lingurita
Rozmarin cateva frunze
Chili dupa gust
Fulgi de drojdie inactiva 1 lingura/castron
(more…)
Am decalarat sezonul tartelor inca de acum 45 de zile, pentru acest weekend am pregatit o tarta cu pere si merisoare pe un blat din faina integrala de grau macinata la propria moara.

Ingrediente aluat:
Faina intergrala de grau 350 gr
Apa calda 125 ml
Ulei de rapita (sau de floarea soarelui) 110 ml
Esenta vanilie 25ml
Praf de copt 1 plic
Lamaie coaja de la o bucata
Anason stelat 2 bucati (more…)
Vrei sa-ti faci cumparaturile foto la F64 si sa acumulezi PUNCTE LA DUBLU? Vrei cum sa nu vrei, cine nu ar vrea? :-)))
Foloseste acest cod r2laj61mc inainte sa finalizezi comanda online sau spune-mi si-ti dau un cupon fizic 😉

www.f64.ro

Ingrediente aluat:
Faina alba de patiserie, deci “000” 350 gr
Apa calda 125 ml
Ulei de rapita (sau de floarea soarelui) 120 ml
Sare 1/2 lingurita
Praf de copt 10 gr
(more…)
De ceva timp am in plan sa fac o salata beuf si cum nu am chef sa cumpar toate prostiile din market mi-am facut singur maioneza, una cat mai sanatoasa, fara nici un fel de proteina animala si conservanti. Am facut in doua reprize, una pentru compozitie si una pentru vasul de prezentare. La cea pentru compozitie am racit laptele si uleiul nu si mi-a iesit o maioneza oook pe care am putut-o incorpora usor. Pentru cea de-a doua tura am racit si uleiul, l-am bagat in frigider pentru 2,5 ore. Ei bine, maioneza din cea de-a doua tura a iesit atat de bine legata incat efectiv o puteam taia cu cutitul, mi-a fost greu sa scot blenderul din vas. Ca o constatare va recomand varianta a doua cea cu ambele lichide reci de la frigider. (am specificat si in reteta)

Ingrediente:
Ulei de rapita sau de floarea soarelui 300ml
Lapte de soia 150 ml gasiti aici reteta
Lamaie, zeama 1/3
Mustar 1,5 lingurita
Sare 1/3 lingurita
(more…)
Buna popor vesel si frumos! Aceasta reteta am descoperit-o intamplator, atunci cand am facut tarta cu spanac, fiind atat de buna am promis ca o voi transpune intr-o reteta individuala si v-o voi prezenta ca atare. La mai putin de-o saptamana dupa ce am terminat cele doua tarte cu spanac am facut aceasta reteta special pentru voi, pentru a putea s-o faceti cat mai repede, cat inca mai gasiti spanac proaspat la piata. Sper sa va bucurati si papilele voastre gustative sa fie in asentimentul meu.

Ingrediente:
Spanac 1 snop, aproximativ 2.3 kg
Cartofi 2 bucati mari
Ceapa verde 1 legatura
Usturoi verde 1 legatura
Usturoi uscat 3 catei (more…)
Ravioli si tortellini au fost intodeauna slabiciunea papilelelor mele gustative, insa mereu mi-am dorit MAI MULTA umplutura. Tot ceea ce am cumparat din comert gata preparat m-a dezamagit fix din acest motiv, umplutura este aproape inexistenta sau aia care este, este tare, din motive care-mi scapa. Asa ca am decis sa-mi prepar singur Ravioli iar umplutura sa fie cam cat o lingurita plina… si am reusit 😉

Ingrediente aluat:
Faina alba 150 gr
Faina integrala de grau 150 gr
Apa 150 ml
Ulei de masline sau de rapita 2 linguri
Sare 1/2 lingurite
(more…)
Buna popor vesel si frumos!
Pentru acest sfarsit de saptamana v-am pregatit o reteta delicioasa de tarta cu mere, dulceata de gutui, scortisoara din belsug si anason stelat..Raiul pe pamant al papilelor gustative 😉

Ingrediente aluat:
Faina alba de patiserie, deci “000” 350 gr
Apa calda 125 ml
Ulei de rapita (sau de floarea soarelui) 110 ml
Esenta vanilie 25ml
Praf de copt 10 gr (more…)
Pentru astazi am pregatit o retzeta de Gnocchi, asa zisele “cocoloase” in traducere libera din Italiana.
* Ca o mica paranteza Gnocchi se pronunta (Niocchi), este bine de stiut pentru a va putea chema mai usor familia la masa :-))
Va voi prezenta retzeta simpla, cea cu cartofi deoarece este cea mai buna si la indemana oricui. Este atat de simpla aceasta retzeta incat nu aveti nevoie decat de: cartofi piure, faina, ou(inlocuitor 2 linguri de faina de soia si doua de apa), condimente si nimic mai mult.

Ingrediente gnocchi:
5 cartofi medii
1 “ou” = 2 linguri de faina de soia + 2 de apa
Faina alba 100-200 gr in fct de cat de uscati sunt cartofii
Sare de mare – dupa gust
Coriandru 2 gr
Piper 2 gr
(more…)
Pe aripi de fluture este o serie care ne releva detalii uimitoare ale aripilor de fluture, detalii greu de observat in zborul acestora sau in scurta perioada a sederii lor.
Mai multe despre fluturi:
“Fluturele este o insectă din ordinul Lepidoptera. Scopul termenului depinde de cât de extins este conceptul de fluture. Ca și toate Lepidopterele, fluturii sunt de remarcat pentru ciclul lor de viață neobișnuit, cu un stadiu larvar de omidă, un stadiu inactiv de pupă și o metamorfoză spectaculoasă într-o formă familiară de adult cu aripi colorate. Deoarece cele mai multe specii zboară ziua, atrag de regulă atenția. Diversele modele formate pe aripile colorate și zborul lor extravagant și grațios au făcut ca observarea fluturilor să devină un hobby popular.
Fluturii aparțin arborelui evoluționist al moliilor. Originea lor a fost stabilită în perioada cretacică, care s-a încheiat în urmă cu 65 de milioane de ani. Din păcate, există o arhivă foarte limitată de fosile. Cea mai veche fosilă este a unui posibil fluture skipper, nedenumit, din perioada paleocenului superior (cu circa 57 de milioane de ani în urmă), din Fur, Danemarca. Unul dintre cele mai frumos conservate exemplare este un Riodininae (Voltinia dramba) din urmă cu 25 de milioane de ani, găsit într-un chihlimbar din Republica Dominicană.
Fluturii sunt distribuiți în prezent în toată lumea, cu excepția regiunilor foarte calde și aride. A fost estimat un număr de 17,500 de specii de fluturi (Papilionoidea) dintr-un număr de 180,000 de specii de Lepidoptera.
Fluturii se clasifică în fluturi adevărați (superfamilia Papilionoidea), fluturi hesperiide (superfamilia Hesperioidea, engleză skipper), și fluturi-molii (superfamilia Hedyloidea).” sursa http://ro.wikipedia.org/wiki/Fluture


(more…)

Ingrediente aluat:
Faina alba de patiserie, deci “000” 350 gr
Apa calda 125 ml
Ulei de rapita (sau de floarea soarelui) 120 ml
Sare 1/2 lingurita
Praf de copt 10 gr

Mod de preparare aluat: (more…)
Buna dragii mei, viitori clienti! Daca ati ajuns aici inseamna ca sunteti in cautarea unui fotograf specializat in fotografia comerciala de produs si de reclama.
Fotografia comerciala de produs si de reclama nu inseamna doar poze si atat, ci este modul vostru de a va promova si vinde produsele. Daca ai un magazin online, atunci stii ca vei vinde cu ajutorul fotografiilor care joaca un rol esential in decizia finala de cumparare. 63% dintre utilizatorii care achizitioneaza constant produse online, considera ca imaginile de calitate conteaza mai mult decat descrierea produsului.
Fotografiile de produs de calitate te ajuta sa castigi increderea clientilor tai, le demonstrezi ca esti un profesionist si pui accent pe calitate. De aceea, este foarte important cu cine vei realiza aceste fotografii de produs si de reclama.
Nu trebuie sa cautati cel mai bun fotograf de produs si de reclama, trebuie sa-l cautati pe cel mai potrivit si pe acela care, efectiv, sa se indragosteasca de produsele voastre pentru a le putea pune in cea mai potrivita lumina. Credeti-ma, va rog, acela care nu simte nimic pentru produsele voastre, garantat nu este fotograful potrivit pentru sedinta foto.
In acest domeniu respectiv fotografie de produs si de reclama pot sa acopar orice segment:
* Product photography – fotografie de produs (obiect)
* Drink and Food Photography – fotografie mancare si bauturi
* Advertising Photography – fotografie de reclama
* Cover Album – coperti albume
* Still Life Photography & Special Effects – natura statica si efecte speciale
Pentru a va face o idee despre munca mea,in domeniul fotografiei de produs si de reclama va invit sa descoperiti portofoliul meu complet AICI
Pentru o oferta personalizata sau discutii preliminare sedintei foto nu ezitati sa ma contactati folosind formularul de contact: http://narcisvirgiliu.ro/contact/ sau la tel.: 0722 248 321

Commercial & Advertising © Photography by Narcis Virgiliu

Commercial & Advertising © Photography by Narcis Virgiliu

Commercial & Advertising © Photography by Narcis Virgiliu

Commercial & Advertising © Photography by Narcis Virgiliu

Commercial & Advertising © Photography by Narcis Virgiliu