please wait, site is loading

Test

Supa crema raw de rosii

Supa crema raw de rosii

Posted on: 27/06/2015 by Narcis Virgiliu | No Comments

Supa crema raw de rosii

 
Astazi nu am timp sa stau in bucatarie asa ca trebuie sa ma misc cu talent si-n acelasi timp sa fac si ceva gustos. Si daca tot suntem in plin sezon al rosiilor m-am gandit la o supa crema raw de rosii. Sper sa va placa 😉
 
Supa crema raw de rosii
 
Lista ingrediente:
Rosii 6 bucati
Morcov 2 bucati
Ardei gras 1/2
Usturoi 3 catei
Ghimbir 1cm
Pastarnac 1/2
Ulei de in sau de masline, rapitza, etc cateva picaturi
Tarhon si cimbru verde cateva fire
Sare de Himalaya dupa gust
(more…)

read more

Expozitie Narcis Virgiliu in cadrul festivalului Kulturama

Posted on: 27/06/2015 by Narcis Virgiliu | No Comments

Expozitie Narcis Virgiliu in cadrul festivalului Kulturama

 
Dragii mei, in perioada 3-9 iulie 2015 voi expune in cadrul marelui festival Kulturama  22 de lucrari. Va astept cu drag!
 
Mai multe fotografii aici
 
Expozitie Narcis Virgiliu in cadrul festivalului Kulturama | Narcis

read more

Prajitura cu visine de post

Posted on: 25/06/2015 by Narcis Virgiliu | 2 Comments

Prajitura cu visine de post

 
Pentru ca se apropie weekend-ul si pentru ca este sezonul visinelor am gandit o prajitura foarte buna pentru noi veganii 🙂 Ca si culoare nu se apropie in nici un fel de prajitura bunicii asta din cauza zaharului brun de floare de nuca de cocos dar ca gust o intrece 😉
 
Prajitura cu visine de post
 
Ingrediente:
Faina 500 gr.
Zahar brun de floare de nuca de cocos 130 gr. sursa aici
Dia-Wellness înlocuitor de zahăr 1:4 CALORII 0 3 linguri sursa aici
Praf de copt 1 plic
Coaja de la o lamaie
Esenta de vanilie 25ml
Apa 400ml
Ulei de rapita sau floarea soarelui 150ml
Visine 600 gr
(more…)

read more

Sos de vin alb cu tarhon si cartofi noi cu susan si rozmarin

Posted on: 20/06/2015 by Narcis Virgiliu | No Comments

Sos de vin alb cu tarhon si cartofi noi cu susan si rozmarin

 
Acum ceva timp am fost intrebat pe un grup de cooking “Curcubeu pe Cerul Gurii” ce sos as face pentru niste cartofi noi la cuptor, la momentul respectiv am avut mai multe raspunsuri “sos de avocado, sos de migdale cu usturoi sau sos de vin alb”
 
Sos de vin alb cu tarhon si cartofi noi cu susan si rozmarin
 
Si acum vin in ajutorul persoanei care m-a intrebat si poate si al altora si public reteta.
 
Ingrediente:
Maioneza din lapte de soia 300 gr. reteta o gasiti aici
Tarhon o legatura
Sare, 1/2 lingurite
Vin alb, 125 ml
Usturoi nou 1 capatzana *daca folositi usturoi uscat trebuie sa reduceti semnificativ cantitatea, incercati cu 3 catei si apoi gustati.
(more…)

read more

Tarta cu ciuperci

Posted on: 11/06/2015 by Narcis Virgiliu | 1 Comment

Tarta cu ciuperci

 
V-am spus de acum ceva timp ca am declarat sezonul tartelor, dulci sau sarate, nu conteaza, tarta sa fie 😉 Astazi avem o tarta minunata cu ciuperci. Am reusit cu mare dificultate sa fac aceasta reteta si asta nu pentru ca ar fi una complicata ci pentru ca am fost la un pas sa mananc compozitia care este pur si simplu delicioasa. Veti vedea si va veti convinge singuri.
 
Tarta cu ciuperci
 
Ingrediente aluat:
Faina integrala 350 gr
Apa calda 125 ml
Ulei de rapita (sau de floarea soarelui) 120 ml
Sare 1/2 lingurita
Praf de copt 10 gr
(more…)

read more

Raw Generation la a-IX-a editie

Posted on: 08/06/2015 by Narcis Virgiliu | No Comments

Raw Generation la a-IX-a editie

 
Dragilor, in acest weekend este un event minunat organizat de Ligia Pop promotor al unei alimentatii sanatose RAW VEGANE.
 
thumb-2.php
 
thumb-3.php
 
Invitatie la Editia IX, Raw Generation Expo, 14 iunie 2015
A 9-a editie a Expozitiei Nationale Raw Generation va fi duminica viitoare pe 14 iunie, 2015 in Bucuresti. Evenimentul este dedicat unui stil de viata sanatos si cat mai natural, fiind la inalta cautare printre evenimentele de clasa din Bucuresti.
 
Raw Generation la a-IX-a editie
 
Expozitia se va desfasura doar in ziua de 14 iunie (duminica), intre orele 9-19 la Romexpo in Pavilionul C6. Intrarea este 10 lei si se va achita la intrare in pavilion. Precizam acest lucru fiindca Romexpo va incarca o taxa separata pentru acces in zona de parcare. Accesati aici o harta Romexpo cu intrarile si locatia Pavilionului C6 marcate foarte clar.
Fiecare bilet de intrare la expo va fi inclus automat in marea tombola care va avea loc in seara acelei zile, de aceea va rugam sa va inregistrati la intrare, sa pastrati biletul la indemana si sa consultati regulile tombolei. (more…)

read more

Chec zebra cu dulceata de zmeura

Posted on: 05/06/2015 by Narcis Virgiliu | No Comments

Chec zebra cu dulceata de zmeura

 
Buna popor vesel si frumos, iata cu ce propunere vin saptamana aceasta pentru dulcele de “uichend”, chec zebra cu dulceata de zmeura gata in 20 minute pregatirea si 60 coacerea 😉 MEGA SIMPLU SI FOARTE GUSTOS!!
 
Chec zebra cu dulceata de zmeura
 
Ingrediente:
Zahar brun de floare de nuca de cocos 150 gr. sursa aici
Dia-Wellness înlocuitor de zahăr 1:4 CALORIE 0 4 lingurite sursa aici
Ulei de rapita sau de floarea soarelui 100ml
Apa 200ml
Faina 650 sau 000 200 gr.
Esenta Vanilie 25 ml
Esenta lamaie 15 ml
Coaja Lamaie 1/2
Praf de copt 1 plic
Cacao 2 linguri
Dulceata zmeura 3 linguri (puteti sa inlocuiti la fel de bine si cu alta dulceata, gen capsuni, caise, etc)
Nuca de cocos fulgi 3 linguri (more…)

read more

Supa crema de broccoli

Posted on: 03/06/2015 by Narcis Virgiliu | No Comments

Supa crema de broccoli

 
No, salve dragii mei! Am venit dupa o sedinta foto istovitoare cu o mare foame, mare frate, atat de mare ca as fi mancat si bataie…Cum aveam de gand sa ma misc repede si sa gatesc fulger, mi-am facut o supa crema de broccoli 😉
 
Supa crema de broccoli
 
Ingrediente:
Broccoli 1 buchet mare aproximativ 500 gr
Cartofi 1buc. mare
Telina 1 felie
Ceapa 1buc. medie
Apa 1,5 litri
Ulei de rapita (sau de masline) 50 ml
Sare 1 varf lingurita
Rozmarin cateva frunze
Chili dupa gust
Fulgi de drojdie inactiva 1 lingura/castron
 
(more…)

read more

Tarta cu pere si merisoare

Posted on: 26/05/2015 by Narcis Virgiliu | No Comments

Tarta cu pere si merisoare

 
Am decalarat sezonul tartelor inca de acum 45 de zile, pentru acest weekend am pregatit o tarta cu pere si merisoare pe un blat din faina integrala de grau macinata la propria moara.
 
Tarta cu pere si merisoare
 
Ingrediente aluat:
Faina intergrala de grau 350 gr
Apa calda 125 ml
Ulei de rapita (sau de floarea soarelui) 110 ml
Esenta vanilie 25ml
Praf de copt 1 plic
Lamaie coaja de la o bucata
Anason stelat 2 bucati (more…)

read more

Cupon de reducere la F64

Posted on: 26/05/2015 by Narcis Virgiliu | No Comments

Cupon de reducere la F64

 
Vrei sa-ti faci cumparaturile foto la F64 si sa acumulezi PUNCTE LA DUBLU? Vrei cum sa nu vrei, cine nu ar vrea? :-)))
 
Foloseste acest cod   r2laj61mc  inainte sa finalizezi comanda online sau spune-mi si-ti dau un cupon fizic 😉
 
PROGRAM-F64
 
www.f64.ro

read more

Tarta cu Cartofi si Porumb

Posted on: 25/05/2015 by Narcis Virgiliu | No Comments

Tarta cu Cartofi si Porumb

 
Tarta cu cartofi si porumb
 
Ingrediente aluat:
Faina alba de patiserie, deci “000” 350 gr
Apa calda 125 ml
Ulei de rapita (sau de floarea soarelui) 120 ml
Sare 1/2 lingurita
Praf de copt 10 gr
(more…)

read more

Maioneza din lapte de soia

Posted on: 23/05/2015 by Narcis Virgiliu | No Comments

Maioneza din lapte de soia

 
De ceva timp am in plan sa fac o salata beuf si cum nu am chef sa cumpar toate prostiile din market mi-am facut singur maioneza, una cat mai sanatoasa, fara nici un fel de proteina animala si conservanti. Am facut in doua reprize, una pentru compozitie si una pentru vasul de prezentare. La cea pentru compozitie am racit laptele si uleiul nu si mi-a iesit o maioneza oook pe care am putut-o incorpora usor. Pentru cea de-a doua tura am racit si uleiul, l-am bagat in  frigider pentru 2,5 ore. Ei bine, maioneza din cea de-a doua tura a iesit atat de bine legata incat efectiv o puteam taia cu cutitul, mi-a fost greu sa scot blenderul din vas. Ca o constatare va recomand varianta a doua cea cu ambele lichide reci de la frigider. (am specificat si in reteta)
 
Maioneza din lapte de soia
 
Ingrediente:
Ulei de rapita sau de floarea soarelui 300ml
Lapte de soia 150 ml gasiti aici reteta
Lamaie, zeama 1/3
Mustar 1,5 lingurita
Sare 1/3 lingurita
(more…)

read more

Mancare de spanac

Posted on: 23/05/2015 by Narcis Virgiliu | No Comments

Mancare de spanac

 
Buna popor vesel si frumos! Aceasta reteta am descoperit-o intamplator, atunci cand am facut tarta cu spanac, fiind atat de buna am promis ca o voi transpune intr-o reteta individuala si v-o voi prezenta ca atare. La mai putin de-o saptamana dupa ce am terminat cele doua tarte cu spanac am facut aceasta reteta special pentru voi,  pentru a putea s-o faceti cat mai repede, cat inca mai gasiti spanac proaspat la piata. Sper sa va bucurati si papilele voastre gustative sa fie in asentimentul meu.
 
Mancare de spanac
 
Ingrediente:
Spanac 1 snop, aproximativ 2.3 kg
Cartofi 2 bucati mari
Ceapa verde 1 legatura
Usturoi verde 1 legatura
Usturoi uscat 3 catei (more…)

read more

Ravioli cu spanac si sos curry

Posted on: 20/05/2015 by Narcis Virgiliu | No Comments

Ravioli cu spanac si sos curry

 
Ravioli si tortellini au fost intodeauna slabiciunea papilelelor mele gustative, insa mereu mi-am dorit MAI MULTA umplutura. Tot ceea ce am cumparat din comert gata preparat m-a dezamagit fix din acest motiv, umplutura este aproape inexistenta sau aia care este, este tare, din motive care-mi scapa. Asa ca am decis sa-mi prepar singur Ravioli iar umplutura sa fie cam cat o lingurita plina… si am reusit 😉
 
Ravioli cu spanac si sos curry
 
Ingrediente aluat:
Faina alba 150 gr
Faina integrala de grau 150 gr
Apa 150 ml
Ulei de masline sau de rapita 2 linguri
Sare 1/2 lingurite
 
(more…)

read more

Tarta cu mere si dulceata de gutui

Posted on: 16/05/2015 by Narcis Virgiliu | No Comments

Tarta cu mere si dulceata de gutui

 
Buna popor vesel si frumos!
 
Pentru acest sfarsit de saptamana v-am pregatit o reteta delicioasa de tarta cu mere, dulceata de gutui, scortisoara din belsug si anason stelat..Raiul pe pamant al papilelor gustative 😉
 
Tarta cu mere si dulceata de gutui
 
Ingrediente aluat:
Faina alba de patiserie, deci “000” 350 gr
Apa calda 125 ml
Ulei de rapita (sau de floarea soarelui) 110 ml
Esenta vanilie 25ml
Praf de copt 10 gr (more…)

read more