Ingrediente:
Ciuperci 1kg
Ceapa 1 bucata mare
Caju crud 125 gr
Apa 750ml
Faina de cocos 2 linguri (luata de la www.adiograsime.ro la un pret excelent)
Sare de Himalaya dupa gust
Ulei de masline presat la rece 20ml
Patrunjel 1/2 legatura
Marar 1/2 legatura

Mod de preparare:
(more…)
Ingrediente:
Ciuperci pleurotus: 750 gr.
Caju 125 gr.
Usturoi 6 catei
Otzet de mere bio 100 ml pt marinat
Apa filtrata sau apa plata 750 ml
Turmeric 1 varf de cutit pentru culoare
Sare H dupa gust
Ulei masline presat la rece pentru marinat 25-50ml
Lamaie dupa gust
Gogosar acru cateva rondele pentru decor

Mod de preparare:
(more…)
Haideti sa ne intalnim la o ceasca de ceai sau de cafea, joi seara, 8 octombrie 2015, cand vom sarbatori impreuna lansarea cartii de retete pentru copilasi mai mici si mai mari, numita „Diversificarea raw si vegana: Sfaturi si retete pentru bebelusi si copii mai mari”, aparuta la Curtea Veche Publishing. Vom avea timp berechet sa ne cunoastem mai bine, sa legam idei de afaceri, sa stam la povesti pe un fololiu comfortabil si cu multa istorie si sa ne delectam cu bunatati si delicatese raw food, ceaiuri bio, cafea si vinuri alese, oferite de partenerii evenimentului. (more…)
Astazi am trecut prin fata balamucului din Berceni, de pe Oltenitei (asta ca sa nu aveti indoieli) si am constatat ca se poate scapa de acolo fara bilet de externare :-)) Pentru un fotograf dement cu un superangular poate fi o experienta, pentru mine a fost… “tanarul model” evadat imi repeta de zor “vezi mama sa nu ai probleme acasa cu femeia” (probabil credea ca-s indragostit si d’aia o pozez), altfel foarte docila, si-a facut o baie cu apa din doua sticle, s-a imbracat si a plecat….Pfuuuuu’ viatza de fotograf :-))



Mici portrete ale unor mari somnorosi, este o serie de suflet, momentan in lucru. Dorinta mea foarte mare este ca aceasta serie sa ajunga la un numar cat mai mare de fotografii, pe cat posibil daca se poate sa depaseasca 50 de imagini. Ramaneti pe receptie deoarece voi face periodic update 😉 Va multumesc!
Tehnic: Olympus E-M1, OLYMPUS 75mm f:1.8, OLYMPUS 7-14mm f:2.8










Prima aparitie culinara in revista Almanahul Copiilor 😉
“Dragi copii, dacă simţiţi că mămicile (sau bunicile) voastre se plictisesc, rugaţi-le să vă prepare aceste minunate deserturi, gătite şi fotografiate de Narcis Virgiliu.
“
Cu economia stam foaaaarte bine, in 2014 aveam un + de 1,4 %, anul acesta, spun vocile analistilor ca stam mai bine, totusi nu se vede… Acest proiect este inceput in 2014 si va continua… 😉





(more…)
Buna popor vesel si frumos! Se apropie wknd-ul cu pasi repezi asa ca v-am pregatit mini tarte cu un strat de caise completat cu o crema fina si delicioasa de caise .


Ingrediente aluat:
Faina alba “650” 350 gr
Apa calda 125 ml
Ulei de rapita (sau de floarea soarelui) 110 ml
Esenta vanilie 25ml
Praf de copt 10 gr
Anason stelat 1 bucata, macinata fin
Zahar de nuca de cocos 2 lingurite (luat de aici)
(more…)
Buna popor vesel si frumos! Pentru astazi am pregatit si am fotografiat o reteta simpla dar deosebita. Rulouri de vinete umplute cu salata de cruditati cu cus-cus, stropite cu sos de soia si presarate cu parmezan vegetal.

Ingrediente:
Vinete sau dolvlecei (foarte dar foarte buna si varianta cu dovlecei) 2 bucati
Morcov 1 bucata
Telina 1 bucata
Ceapa verde 1 legatura = 4 fire
Pastarnac 1 bucata
Patrunjel 1 legatura
Usturoi 1 capatana
Busuioc 1 legatura
Cus-cus 100 gr.
Sos de soia 25-45 ml
Masline verzi taiate felii 150 gr.
Parmezan vegetal 50-100 gr gasiti reteta aici (more…)
Buna popor vesel si frumos! Am pregatit acest “parmezan” pentru reteta viitoare ca sa stiti cum sa-l faceti si sa aveti o reteta completa 😉 Asa ca va rog apucati-va de treaba, totul este foarte simplu cu un rezultat foarte asemanator cu cel obisnuit.

Lista ingrediente:
Caju 100 gr
Nuca 100 gr
Seminte de floarea soarelui 100 gr
Seminte de susan 100 gr
Fulgi de drojdie INACTIVA 200 gr
* In cazul in care va lipseste un ingredient de mai sus trebuie sa tineti minte, cantitatea fulgilor de drojdie trebuie sa fie 50% din totalul cantitatii semintelor
Sare de Himalaya 1 lingurita cu varf sau dupa gust
Mod de preparare:
1) Puneti toate ingredientele cu exceptia fulgilor de drojdie intr-un robot cu lama “S” si mixati-le pana la obtinerea unei texturi relativ mici.
2) Puneti compozitia intr-un bol, adaugati fulgii de drojdie INACTIVA si amestecati.
3) Pastrati compozitia intr-un borcan inchis ermetic la frigider.
*Puteti folosi acest “Parmezan vegetal” ca pe unul obisnuit in aceleasi retete.
Pofta buna!
Mai multe retete pe http://narcisvirgiliu.ro/category/retete-vegane/
Buna popor vesel si frumos!
Recomandarea mea pentru acest weekend este pizza vegetariana cu blat crescut cu maia 🙂
Mi-au sosit pietrele pentru paine si pizza si am avut un mare chef sa experimentez un aluat crescut cu maia. Nu consider ca am facut ceva deosebit ci chiar foarte simplu pentru ca efectiv am inlocuit cantitatea de apa cu maia si am obtinut un blat exact cum mi-am dorit.
Parerea mea este ca in aceasta reteta cel mai important este aluatul pentru blat, altfel toata lumea stie sa arunce niste legume peste el, deci haideti sa va spun cum am procedat pentru a obtine un blat subtire si totusi pufos.

Lista ingrediente blat:
Faina 250 gr
Maia de secara proaspat reactivata 250 gr
Ulei de rapita, de masline sau in cel mai rau caz de floarea soarelui 2 linguri
Sare de himalaya 1/2 lingurita
(more…)

Lista ingrediente:
Gris 150gr
Apa 400ml
Lapte nuca de cocos sau alt lapte vegetal gen:lapte de soia, lapte de orez, etc 450ml
Ulei de rapita sau de masline 100ml
Lamaie 1/2 doar zeama
Sare de Himalaya dupa gust
(more…)