Ingrediente:
Nuca de cocos 1 bucata medie
Apa 1000-1200 ml in functie de marimea nucii sau cat de gras va doriti laptele.
Mod de preparare lapte de nuca de cocos: (more…)
Imagini de la Protestul “Vrem un oras pentru oameni”
Cateva imagini de astazi 25 aprilie 2015 de la Protestul “Vrem un oras pentru oameni”. Sunt voci care spun ca am fost in jur de 6000, la stiri am auzit 8000 si daca asta-i adevarul inseamna ca fata de protestul de anul trecut ne-am triplat.
(more…)
Tarta de dovleac cu dulceata de caise
Buna popor vesel si frumos!
No, am primit “cadou” un dovleac placintar, un dovleac foarte frumos, potrivit ca marime, rotund si asemanator cu dovleacul din poveste. Un cadou fix ca nuca-n perete pentru ca never, ever, nu mi-a placut placinta de dovleac dar ce sa faci cadoul este cadou. Si am stat si m-am gandit, si m-am tot gandit cum sa fac ceva dulce din acest dovleac frumos cazut din basme si sa-mi placa in sfarsit intr-un produs de patiserie. Si bineinteles ca am gasit solutia, o aveti mai jos.
Despre aceasta reteta de tarta am deja un feedback pentru ca am vrut sa vad si alte pareri, am facut mai multe, vreo 3 ieri si acum o fac pe a 4-a :-), pe o scara de 1-10 toti cei care au gustat-o i-au dat 10 (si nu din politete) :-)) Dragii mei degustatori, ma bucur foarte mult pentru papilele voastre gustative!
Reteta Tarta de Dovleac cu Dulceata de Caise
Ingrediente aluat: (more…)
Neatza, popor vesel si frumos! Pentru astazi v-am pregatit retzeta completa pentru Taco. Deci avem 2 retzete intr-una, una pentru lipia acestuia, asa zisa Tortillas si a doua pentru compozitie. Sper sa le gatiti si sa va placa 😉
Ingrediente pentru Tortillas:
Linte rosie 250 gr.
Apa 200 ml +/- in functie de hidratarea lintei si a fainii de porumb
Ardei gras rosu 2 bucati
Faina de porumb 6 linguri
Usturoi 6 catei
Patrunjel 1 legatura mica
Coriandru 1/2 lingurita
Fenicul 1/2 lingurita
Ulei masline 40 ml
Sare dupa gust
Ingrediente pentru umplutura: (more…)
Pe 25 aprilie 2015, de la ora 14.30, la intrarea Charles de Gaulle a Parcului Herastrau, bucureștenii sunt invitați în stradă pentru a cere un #oraspentruoameni
Motivele organizarii adunarii publice:- neaplicarea măsurilor de siguranţă rutieră
– încurajarea transportului motorizat în timp ce oraşul este cea mai poluată capitala europeană
– lipsa unei viziuni a administraţiei oraşului pentru creşterea calităţii vieţii
– menţinerea în funcţii a persoanelor vinovate de pagubele de milioane de euro provocate de recepţia ilegală a pistelor pentru biciclete
– neaplicarea măsurilor de eficientizare a transportului public prin asigurarea de benzi dedicate.Traseul – http://www.bikemap.net/en/
Supa lui Hipocrate, este o supa extrem de bogata in potasiu inventata de cel mai vestit medic al Greciei antice, preluata si recomandata pacientilor sai de catre Dr. Max Gerson.
Dr. Max Gerson este de parere ca nu poti vindeca organismul daca nu-l supui unei cure de detoxifiere, supa aceasta avand un asemenea rol.
Mai multe detalii gasiti in cartea “Terapia Gerson – Cel mai eficient program de nutritie pentru prevenirea si tratarea cancerului a a altor boli grave” scrisa de Charlotte Gerson si Dr. Morton Walker
Ingrediente: (more…)
În sfârșit un Papă a spus!! Nu mâncați miel de Paști.
Printre cele mai vechi comunități creștine, mielul a fost reprezentat pe umerii păstorului și simboliza sufletul salvat de Hristos.
Uciderea lui de Paste nu are nici o bază în tradiția creștină, ci mai degrabă își are rădăcinile în Vechiul Testament.
Este un ritual sângeros, în contradicție puternică cu conceptul Învierii, care aduce cu sine reînnoirea de credință și speranță.
Este un ritual ce nu este necesar într-o societate ca a noastră, deja cufundată cu violență și moarte, care servește doar pentru a satisface interesele industriei alimentare.
(Papa Francisc)
Sursa: http://ziarero.antena3.ro/article/view/id/98629
(more…)
Buna popor vesel si frumos! E weekend si nu vrem sa ne petrecem prea mult timp in bucatarie, deci ma gandeam sa facem o musaca foarte rapid!
Musaca de vinete, cartofi si soia la tajine.
Ingrediente:
(more…)
Nu stiu cum este in rai dar cu siguranta painea de secara integrala cu merisoare si stafide si aceasta reteta de unt de arahide dulceeeee, ambele insotite de un pahar cu lapte de nuca de cocos, nu ar trebui sa lipseasca.
Va rog sa ma credeti pe cuvant si sa nu aveti impresia ca va pacalesc de 1 aprilie 😉
In alta ordine de idei, un alt mare “+” pe care il are aceasta retzeta este ca puteti sa folositi untul de arahide la alte zeci, sute sau chiar mii de retete de dulciuri ca inlocuitor al clasicului unt.
*Reteta pentru painea de secara o gasiti aici, daca nu aveti timp sa o faceti atunci folositi paine obisnuita si adaugati deasupra untului de arahide merisoare si stafide hidratate.
Ingrediente pentru unt de arahide simplu: (more…)
Astazi v-am pregatit bruschete cu tofu si chimen…Trebuie sa recunosc ca bruschetele sunt preferatele mele si ale prietenilor mei datorita acestui sos pe care vom invata sa-l facem astazi dar si a minunatului tofu cu chimen. Retzeta de baza pentru tofu o gasiti aici.
Ingrediente:
500 gr rosii
1/2 sare
1 lingura miere sau sirop de agave
Cimbru 1 lingurita
Usturoi 3-4 catzei
Ulei de masline 1 lingura (more…)
Pentru astazi am pregatit o retzeta de Gnocchi, asa zisele “cocoloase” in traducere libera din Italiana. Va voi prezenta retzeta simpla, cea cu cartofi deoarece este cea mai buna si la indemana oricui. Este atat de simpla aceasta retzeta incat nu aveti nevoie decat de: cartofi piure, faina, ou(inlocuitor 2 linguri de faina de soia si doua de apa), condimente si nimic mai mult.
Ingrediente Gnocchi:
5 cartofi medii
1 “ou” = 2 linguri de faina de soia + 2 de apa
Faina alba 100-200 gr in fct de cat de uscati sunt cartofii
Sare de mare – dupa gust
Coriandru 2 gr
Piper 2 gr
Ingrediente Sos Nuca de Cocos cu Curry:
1 nuca de cocos (more…)
No, am inceput antrenamentul pt. mica, mare aventura de anul acesta cu KEEP CALM AND TRAVEL BROMPTON. :-))