please wait, site is loading

Blog

Gnocchi cu sos de nuca de cocos

Posted on: 25/03/2015 by Narcis Virgiliu | No Comments

Gnocchi cu sos de nuca de cocos

 
Pentru astazi am pregatit o retzeta de Gnocchi, asa zisele “cocoloase” in traducere libera din Italiana. Va voi prezenta retzeta simpla, cea cu cartofi deoarece este cea mai buna si la indemana oricui. Este atat de simpla aceasta retzeta incat nu aveti nevoie decat de: cartofi piure, faina, ou(inlocuitor 2 linguri de faina de soia si doua de apa), condimente si nimic mai mult.
 
Ingrediente Gnocchi:
5 cartofi medii
1 “ou” = 2 linguri de faina de soia + 2 de apa
Faina alba  100-200 gr in fct de cat de uscati sunt cartofii
Sare de mare – dupa gust
Coriandru 2 gr
Piper 2 gr
 
Gnocchi cu sos de nuca de cocos
 
Ingrediente Sos Nuca de Cocos cu Curry:
1 nuca de cocos
Curry 2 lingurite +/- depinde de gust
Sare de mare – dupa gust
Mod de preparare:
1) Fierbeti cartofii in coaja, la abur.
2) Curatati cartofi cat inca mai sunt calzi (acest aspect este foaaaaarte important pentru a avea un rezultat pufos) si zdrobitii ca pe piure.
3) Adaugati “oul”, uleiul, faina si restul condimentelor.
4) Framantati pana cand obtineti o coca relativ lipicioasa insa nu foarte rau, astfel incat sa va permita rularea ei pe un blat de bucatarie.
5) Rulati pe un blat tapetat pana cand veti obtine batoane de grosimea carnatilor de bere si taiati in bucati de 2-2,5 cm
6) Lasati gnocchi la “odihnit” pe o tava tapetata timp de 15-20 minute.
7) Puneti la fiert un vas cu apa si adaugati gnocchi atunci cand apa fierbe. In clipa in care sunt fierte se vor ridica la suprafata si le veti lua cu o lingura cu gauri.
 
* Pentru a avea niste paste usoare este esential sa curatati cartofii calzi si sa folositi un singur ou. In caz contrar daca folositi mai multe oua, aluatul dvs. va cuprinde mai multa faina si implicit isi va pierde elasticitatea si produsul final va fi unul dur.
 
Mod de praparare Sos Nuca de Cocos cu Curry:
1) Curatati nuca de cocos.
2) Blenduiti-o fara sa o separati de pulpa, deci nu o strecurati deoarece ne dorim sa avem consistenta unui sos gros.
3) Adaugati sarea si cele doua lingurite de curry, continuati sa mixati putin.
4) Caliti o ceapa medie tocata marunt, persarati peste gnocchi apoi  turnati sosul  si savurati o reteta delicioasa si extrem de consistenta.
 
Pofta buna!
 
aparate foto digitale

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

thirteen + 3 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>